Dressyr på en prinsessa!

Har precis kommit hem efter att ha ridit ett dressyrpass på en riktig liten prinsessa! Idag fick jag kvitto på att allt jobb vi lagt ner denna sommar, för våra tränare Gittan (främst) och Ingela, verkligen har gjort susen. Idag kände jag att dessa två träningssätt, har verkligen varit en bra kombo. För idag satt det mesta. Idag funkade nästan allt vi gjorde. :-D Som jag annars får påminna, och påminna, och påminna igen om. Och det är att hon ska finna lugnet, och vila på steget.
 
Från början var hon spänd och tittig, och alldeles därpå kom en störtskur från ovan.... Tack, tänkte jag.. och tänkte att jaja, det får gå som det går. Men efter lite jogging så körde jag igång lite skrittjobb, och redan där var hon jättefin och lätt att få lugn. Annars går hon i en väldigt hastig skritt och vill inte vänta. Idag var hon lätt att få att vänta. Red lite framdelsvändningar, och kom på Ingelas tips när jag rider dom, och de gick suveränt!! Sedan red jag skänkelvikning i skritt, och de gick oxå ganska bra. Hon blev lite trög, men vi är på rätt väg! :-)
 
Red travövergångar ner till skänkelvikningspunkten, och hade då fokus på travfattningen. Dom var JÄTTEFINA! Precis som Ingela sagt att dom ska vara. B ska ta i med hela kroppen i igångsättningen, inte maska och lägga sig i handen. Utan en energisk igångsättning från baken. Klockren var hon! Och vilken trav sen.. Hon var lugn, hon väntade, och ändå längde hon steget men vilade på det. När jag red för Ingela var det verkligen ingen vacker syn eftersom det var korrigeringsridning, men nu hade det liksom trillat ner för B hur det är hon ska göra. :-) Så idag flöt det bara.
 
Kom till galoppen, och hade planerat förvänd. Red först en oval, med ställning utåt på kortsidorna, och inåt på långsidorna. Jättefin galopp! Något fyrtaktig ibland när jag inte orkade rida ihop henne i det samlade tempot. Red någon tempoväxling däremellan. I högervarvet fick hon gå volter inlagt i ovalen, för att hon har svårare för sånt i det varvet. De gick bra!
 
Gick över till förvänd, först i vänstergaloppen då, och de gick bra. Man märkte att hon fick kämpigt att vända halvt snett igenom (alltså från mittlinjen till långsidan), men den förvända fixade hon kanon. Jisses så fin! Hon bröt av en gång i vänstern, för jag red inte så mkt som jag behövde. Gjorde om, och de gick kanon.
 
Högern gick oxå bra, men som sagt svagare där, en avsaktning gjorde hon. Jag red om och då gick det galant! Jag rider först in vid C, och sen ut till halva långsidan, sen rider jag kortsidan förvänd, en långsida, en kortsida förvänd, och sen rider jag snett igenom och kommer ut i rätt varv igen. Sen rider jag sådär en gång till, sen får hon bryta av.
 
De gick som sagt kanonbra idag!! :-) Fina Fina B. <3 Sen har jag lite olater som jag gör ibland, men jag kommer snabbt på mig själv och rättar mig igen. De e bara o kämpa på. :-)
 
Och sadeln... när jag inte trodde det kunde bli bättre så blev det det. Jag provade utan benpadden framtill, i galoppen, och red helt utan. Efteråt låg den kanonbra, inte uppe på bogen, den låg inte med för hårt tryck fram, och schabraket hade INTE glidit!!! :-D Dehär är ett mirakel... Såhär nära en perfekt sadel för BÅDA trodde jag aldrig jag skulle komma. I'm so happy! Hoppas det varar länge. Jag vet ju att rätt vad det är så känns det inte lika bra. ;-) Men detta verkar fantastiskt lovande! Gissa om jag ångrar att jag sålde mina två Schockemöhle-schabrak nu.. enormt! Trodde ju aldrig dom skulle ligga bra under en sadel igen. >,<
 
 

Kommentarer
Postat av: Melina Jäderblom

Vad fin hon är i kroppen!

Svar: Tack Melina :D
Josefine Fred

2014-08-01 @ 23:19:30
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0