Uteritt rakbanan

Idag drog jag och Bella iväg mot rakbanan där jag hade tänkt hon skulle få galoppera lite, eftersom det är det hon vill just nu! :-) Jag tog på henne pelhamet idag för att se hur det gick. Vi joggade dit, och hon var jättelugn och fin. Väl framme var hon fortsatt lugn, travjobbade lite första sträckan. Sen när vi vände blev det andra bullar, och traven blev jättespänd och symaskinsaktig. Så då skrittade vi för att sedan köra igång med galopparbetet, som idag bestod av tempoväxlingar för det mesta. Men det blev även en del fattningar, för det klarade hon av ändå.
 
Hon tog dock fel galopp 90% av gångerna. Mitt lilla päron... Brukar vara tvärtom. :-) Men nix, idag skulle hon ta höger galopp om jag sa vänster, och vice versa. Jobbade som sagt tempoväxlingar, vilket gick okej. På "bortavägen" gick de sämre, för då var hon spänd, och då är det inte så lätt att jobba med henne såklart. Men på hemvägen av sträckan slappnade hon av och lyssnade skitbra. Högergaloppen är dock förjävla svår alltså, jag bara måste till en naprapat, för jag gör ju inte saken bättre. Vi har båda svårt för det varvet så det är ingen bra kombo.
 
Joggade sedan hem på en nöjd och lugn häst i låång och låg form. :-) Så detta blev en bra ridtur! Var ute 1 tim och 45 min.
 
Imorgon tror jag det blir ett lösgörande dressyrpass i paddocken. :-) Vi får se!
 
 

Kommentarer
Postat av: Sarah

Är det där Lippo-tränset du köpte för ett tag sedan? :)

Svar: Nix dehär är från Hööks :-)
Josefine Fred

2014-08-21 @ 23:51:20
URL: http://sarahhbergman.blogg.se
Postat av: Sarah

vilken tur!! Har tänkt köpa ett Lippo men tyckte nu att nackstycket var för smalt ;)

2014-08-22 @ 13:49:36
URL: http://sarahhbergman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0