Gårdagens dressyrlektion

Igår for jag iväg i snöovädret med Bellan, till Timrå för lite Ia-träning. Hade med mig Flisa som sällis och kameraman, vilket underlättade enormt igår. :-)
 
Red fram först, och Bella var ganska lugn och avslappnad, men ändå lite  tung fram och svår att få igång bakkärran ordentligt på. Men hon var rätt okej i munnen, inte så tjaffsig. Red lite i alla gångarter vilket som sagt gick helt OK.
 
Sen körde vi igång träningen. Fick börja med att hitta en bra skritt, som vanligt. Och Bella är så JÄVLA tjurig.. Blir fasen galen på na (i mitt huvud). Hon envisas på varv efter varv efter varv med att gå emot bettet bara för att hon vill trava/galoppera. Tillslut när det gick okej, så fick vi börja trava. Vips så blir hon skitfin. Blir som en helt annan häst. Sen fick vi skritta igen, och vips så faller hon ur den trevliga eftergiften och går och stretar allt hon kan. Fick göra minismå volter, och där kom vi faktiskt åt henne. Där bjöd hon på eftergift, en rörlig rygg och längre steg. Hallelulja, ett sätt att komma åt henne på. Äntligen. :-)

Så vi fick jobba så lite i båda varven. Efter det red vi lite galopp, och sen förvänd galopp ett par varv. I varje galopp. Därefter travjobb igen, men där var B jättespringig och spänd. Och så skulle vi rida öppnor på långsidorna, men liksom, jag hade inte hästen med mig för fem öre. Sen fick jag lägga in volter inför varje öppna, och då kom jag på hur G sagt att jag ska rida henne, och då vips så började det likna något som kan kallas öppna. Då började hon på vinkla sig i bak, och bära lite ist för att bara springa. Så sista öppnorna vart jättebra. :-D Jag tänker för mkt, jag tänker alldeles för mkt tvärning. Så det blir för mycket av allt. Jag fick istället tänka endast ställning på spåret, och då rider vi fina öppnor.
 
Igår kände jag att den lektionen hade jag kunnat vara utan. Jag vet inte, men G är så sjukt mkt mer noggrann med att B ska jobba rätt, vinkla om och TA I. Och att hon ska vara med mig INNAN vi går in i en övning så som öppna. Och sen, rida runt i galopp och sen ett par varv i förvänd.. Ja... det fixar vi utan problem och det är inget som direkt ger oss något träningsmässigt? Så ja, jag vet inte hur jag ska göra. Ska nog stå på reservlistan nästa termin. Eller förhastar jag mig nu? Jag vet inte..
 

Kommentarer
Postat av: S

Rid för de som du känner ger dig mest! Även om inte hela passet var toppen ska du känna att du fick med dig något bra. En fin känsla, ngt att jobba vidare med eller känslan av att du har någon du kan lita på och få hjälp av. Min bästa tränare som jag ridit längst för hade jag en svacka med vintern för två år sedan. Då slutade jag rida för henne ett tag, och tog hjälp av en annan tjej. Det blev jättebra, vi kom ur svackan och sen hade jag två bra tränare som kompletterade varandra perfekt för just mig.

2014-12-23 @ 22:37:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0