Träning för Maria Eriksson

Idag var det dags för dressyrlektion för Maria Ia Eriksson igen. Det var två månader sist Bella reds för henne, då jag hade Tilion förra ggn. :-) Jag började rida fram i alla gångarter själv, och Bella var spänd. Som igår. Galoppen var... knepig? Lite spänd, men liksom ändå mer rund än den brukar. Ja, ingen känsla jag kände igen i alla fall.
 
Förklarade läget för Ia, och så körde vi igång. Först skritt, att hitta rundheten och eftergiften. Att hon ska slappna av i undre halsmuskeln. Fick rida några halter osv. När hon var eftergiven körde vi igång i trav, och hon var tokfin! Efter några varv på volten fick jag rida öppna på långsidan, vända in vid C, rida en likadan öppna fast på medellinjen. Det gick fasen skitbra! Jag är ju fortf. lite osäker på hur alla olika sidvärts osv ska kännas, men vi fick bra guidning, och det kändes bra! Vi fick flyt, och idag var nästan första ggn Bella gått såhär stadigt i formen i en sidvärts. Annars slår hon sig gärna fri, spänner sig och endast flyttar sig utan att gå med eftergift. Men nu fick vi ihop alla delarna. Det var nyttigt att få rida på medellinjen utan vägg, så jag fick koll på ytterhjälperna i öppnan också.
 
Likadant i höger varv sedan, och de gick också fint! Bella har verkligen blivit duktig på sidvärts nu, hon förstår mer vad det handlar om och svarar därför väldigt mkt bättre nu. Jag börjar såklart också få mer koll. (Y)
 
Sedan blev det lite galopp i varje varv, rättvänd och sen förvänd. Den var jättefin och balanserad, avspänd. Ia såg stor skillnad motför förr! :-D Men den förvända är också ngt som blivit mkt bättre sen vilan, som jag skrivit förr.
 
Sen blev det lite travjobb på volten igen, hitta rätt på bakbenen och få henne att jobba igen (eftersom hon lätt blir taggad efter galopp). Men det gick mkt bra. Hon hade lätt för att hitta rätt igen. Sen la vi in skrittövergångar mitt i, och så fick hon jobba något varv i skritt tills hon var där vi ville ha henne igen.

Jag är jättenöjd! Bella var RIKTIGT fin idag. Hon kom loss ordentligt bra, började frusta massor där i mitten av passet. Riktigt loss och fin blev hon. :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelina

Hej

Jag tycker att du verkar ha en jättefin relation med din häst och känns som ni verkligen har utvecklats ihop! Jag tänkte höra om du kan skriva lite om vad du tycker om NHE, frihetsdressyr, inget bett, lösdrift etc? Det finns ju många som anser att dagens ridsport är djurplågeri; tävlingar på högnivå, träning, bett osv. Hade varit kul att höra dina åsikter. :)

Svar: Hej! Tack så mycket :-) Det ska jag fixa ihop!! :-) Tack för skriv-tips :-D
Josefine Fred

2014-12-09 @ 21:48:16
Postat av: Jasmine Lundgren

Din häst är så otroligt fin!!

Svar: tack snälla :D
Josefine Fred

2014-12-09 @ 22:32:03
URL: http://jasminelundgrens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0