Uteritt

Imorse red jag och Bella ut på en underbar tur i det fantastiska vintervädret. Snö överallt, strålande sol... I LOVE IT. Finns inget som klår att rida ut i sådant väder, på bästa lilla Bullan.
 
Hon var pigg och glad! Jag bestämde mig tidigt för att jobba henne lite mer idag. Började i skritten med fokus på stora temposkillnader. Struntade helt i formen, för hon är superpigg och man kan inte kräva så mkt av denhär damen på en uteritt. En sak i taget liksom. När vi ridit  så ett tag så kommer hon till avslappning av sig själv, och söker sig framåt nedåt.
 
Då började vi jogga lite, tempoväxlingar där med, men det gick inge vidare så red övergångar istället vilket gick mkt bättre. :-) Sedan skulle vi galoppera, och eftersom det fanns så mkt att titta på enligt B så gick hon som en struts, men det tycker inte jag är okej när vi ska galoppera. Så därför fick hon långa tyglar, för då slappnar hon lättare av, om hon tror att hon får fria tyglar liksom. Och därifrån fattade jag sedan galopp med bibehållet långa tyglar, för då har hon mkt lättare att stanna kvar i avspänning. Hon var rätt trevlig! Vänstergaloppe är ju dock tusen ggr roligare att rida i, jag kan rida mkt bättre. Men man måste såklart även träna högern lika mkt. ;-)

Nån gång där blev hon superspänd, så då gjorde vi annat, körde igång i trav istället. Övergångar, vilket funkade kanon. Hon travade på finfint. :-) Sedan lite mer tempoväxlingar.
 
Sedan vände vi och red hemåt, fortsatte med galopp/skritten vilket gick finfint. Herregud?! Min häst som blivit fullkomligt galen av att galopperas utomhus förut, och absolut inte kunnat skritta normalt efteråt... hon går nu på långa tyglar direkt efter? Älskade lilla häst. :-)

Sedan travjobbade vi en sväng till, innan hon fick galoppera uppför backen i valfritt tempo. Det uppskattades av lilla fröken, hon brassade på utav bara satan! :-D Halva backen upp saktade vi av och bytte till den andra galoppen, oså fortsatte vi. :-) Sen skritt resten av biten hem.

SUPERMYSIG tur. <3 Imorgon har jag bokat in en lektion för bästa G. Längtar! Vi kommer nog få jobba röva av oss både jag och B igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0