Massören

Idag har Bellas Massör Jossan varit ute hos oss. Sist hon var hos oss var 1 vecka innan jag var in till veterinären första ggn, och då blev Bellie "halt" dagen efter, av skadan efter att Jossan varit här, då hon nog lyckades släppa på en och annan spänning (försvarsspänningar) på B. Så nu när vi varit in till vet 4-5 ggr och fått diagnos, prognos osv. hade jag surrat med Jossan redan innan om vad jag och vet. kommit överrens om. Så vi tänkte lägga upp en form av behandlingsplan, och då tänkte jag att vi nog är dömda till att ha ut massör 1 gång i månad eller något för att hålla undan försvarsspänningarna som blir när de har en skada.
 
Men, de gick väldigt bra idag och hon är ingen "rehab-häst" som Jossan sa. Det är inget stort problem för oss som hon ser det (liksom vad vet. oxå sa), och jag ska bara fortsätta ta ut J med jämna mellanrum som jag redan gör.
 
En jäkla rolig grej var att J frågade om jag ändrat på något i ridningen nyligen, för B var så jäkla fin i musklerna. Hon var "lugn" i musklerna på ett annat sätt än hon varit tidigare (och då har hon inte varit dålig, utan väldigt fin då oxå). Och det har vi ju, det händer ju grejjer i ridningen hela tiden. Så J tyckte det var väldigt bra att hon är så pass fin i muskulaturen, och till å med bättre än tidigare, trots att hon har en skada.
 
Jag ska fortsätta med de vanliga övningarna dvs skaka manke, höja rygg, och så ska vi lossa bogarna (som fick vi göra i somras) samt massera triceps på höger sida för att underhålla det partiet som får jobba mer än vänstersidan.
 
Så, ingen dödsdom alls utan tvärtom mycket bra prognos!! :-)

Bellie var väldigt lugn och såg så nöjd ut idag, annars är hon som ett monster. Men precis när vi pratat om det, så blir hon ett monster. Jag bad Jossan prova höja ryggen på henne, som jag gör VARJE dag innan ridning, för sist hon försökte när hon var ut, så gick det inte. Det var då som B inte hade förmåga att höja ryggen, utan försökte lägga sig ner. Men jag har jobbat med det varje dag sen dess och de går utan problem att höja ryggen på henne. Men, dramaqueen som hon är börjar hon dela ut karatesparkar mot Jossan den lilla kossan!! :O Högg för glatta livet. Jossan ba Oj... Jag måste bara känna här om det finns nån spänning elr något som kan framkalla den reaktionen. Haha. Men det fanns det såklart inte. Jag gör den övningen varje dag utan problem, förutom att hon, när jag tar i lite extra, blir lite småsur. Aldrig nånsin nån spark tidigare. Så, dramaqueen vare ja! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0