Ordspråk som jag har med mig

Jag har läst några bra ordspråk som poppat upp här och var nu i dagarna, som verkligen satt sig i mitt huvud. Det är dags att börja LEVA! Ta gärna med er dessa ordspråk som kommer här nedan..
 


Det finns 5 saker i livet som man aldrig får tillbaka:
* Stenen... som redan är kastad
* Orden... som redan är sagda
* Möjligheten... som ej är använd
* Tiden... som har gått
* Människan... efter döden

Livet är kort så:
Bryt regler.
Säg förlåt snabbt.
Kyss långsamt.
Älska på allvar.
Skratta hysteriskt.
Ångra aldrig det som fått dig att le.
 


"Livet är för kort för att oroa sig över vad andra tycker eller tänker om dig. Så lev livet och ge dom något att prata om!"



"Det är mindre viktigt vem som sårade dig och fick dig på fall. Det som är viktigt är vem som fick dig att le igen"
 


"Don't waste your time trying to impress others. Do what you love, and love what you do!"



Texterna/ordspråken säger det mesta. Jag har iaf blivit berörd av alla på ett eller annat sätt. De har verkligen fått mig att tänka till. Jag har blivit påmind om vad som är viktigt. Jag kan gå och vara ledsen över en nedvärderande kommentar på bloggen av en anonym person, i typ ett par dagar. Grubbla. Känna mig nere. Men det jag istället ska fokusera på är ju dom som faktiskt stöttar mig och B, och finns för oss no matter what. Vända om och lägga energin på dom fina människorna jag har omkring mig.
 
Det är även så viktigt att förlåta. När det kommer till min familj och sambo, så är jag alltid så himla noga med att aldrig någonsin lägga mig och sova och vara ovän med någon. Aldrig någonsin skiljas ovänner. Aldrig låta någon fara iväg förbannad. För jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag lät ett dumt gräl bli det sista jag hade med någon.
 
Och livet är VERKLIGEN kort. Ju äldre man blir, desto snabbare går tiden. Ju mer inser jag vilka saker som är rätt att lägga fokus på. Det är fullkomligt slöseri med tid, att oroa mig över vad andra tycker/tänker om mig och min häst. Att tappa ridning/fokus för att all fokus går till att tänka på alla som kollar på oss. Jag ska lägga fokus och energi på min ridning och på min hästs träning. Då kommer vi att få som bäst resultat. Och jag ska göra det vi älskar, och älska det vi gör.


Kommentarer
Postat av: Sofia N

Finns så många kloka och fina ordspråk. Det här var verkligen några som kommer sätta sig på hjärnan.
Sen är det precis som du skriver, tänk vad man skulle ångra sig hela livet, om bråka var det sista man gjorde innan man lämnade någon!

2014-02-01 @ 20:12:24
URL: http://sofiatn.devote.se
Postat av: My

Ser att det är alla ordspråk jag lagt ut de senaste dagarna. =) de är verkligen effektiva att få en att tänka till vad som är viktigt här i livet och lägga energi på allt positivt runtomkring mig och glädjas åt de man har istället för vad man förlorat. Förlåta är viktigt och att ta hand om de man älskar! Dessa ordspråk har verkligen fått mig på rätt köl igen efter många tunga månader =)

2014-02-01 @ 22:15:29
Postat av: Fia

Så bra inlägg, tänkvärt till tusen <3

2014-02-01 @ 22:40:06
URL: http://fiajungdalen.blogg.se
Postat av: amanda

Fantastiskt inspirerande och klokt inlägg! Alltid lika roligt att läsa din blogg :)

Svar: Vad roligt att du tkr de Amanda. Tack!! :-)
Josefine Fred

2014-02-02 @ 00:32:45
URL: http://winden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0