Ridning x2....

Ridit två små päron idag. ;-) Bellie och Lotus. Först ut var fröken B som vanligt, som fick ett pass längs vägarna mot stranden, i dressyrsadeln. Kände mig grymt sugen på att skrittjobba när jag väl satt i sadeln, plus att jag släppte stigbyglarna och verkligen kände efter mina sittben. Vart sjukt bra när jag tog stigbyglarna igen, kände mig knappt nåe sned alls! Jag kämpar med det varje gång jag rider, då jag känner mig helt sne men tvingar mig sitta rakt. Men nu när jag hittat sittbenen och sitsen utan påverkan av stigbyglarna blev det jättebra när jag väl tog dom igen.
 
Hur som helst, skrittjobbade henne med halter, ställning och lite öppnor. Vi kom till målet vilket var att jag skulle styra varenda kliv i skritten utan att hon ilar iväg, och kunna göra halt i det tempot utan att streta emot och göra som hon vill och när hon känner för det. Fick till en del bra halter där hon var riktigt lyhörd och fin! Gick sedan över till trav, och vilken känsla!! Hon var verkligen med på noterna, så jag passade på att rida några övergångar som gick svinbra. Hon saktade av direkt och tog minsta halvhalt.
 
MEN, sen... var allt förstört! Haha. Hon var tokspänd och kunde inte fokusera nå mer typ. Försökte vara extra tydlig och försökte bibehålla det vi jobbat fram, men näe. Fick ge upp där då det inte gav nånting. Provade det mesta, och värre blev hon på hemvägen. Men det är skönt att jag numera är väldigt flexibel och "öppen för förslag" ;). Jag och B behöver ju kompromissa en hel del. Provade jogging, bara rulla på, övergångar, alla gångarter osv. Men ingenting tycktes fungera. Tokspänd och typ livrädd, haha. Stackaren.
 
Efter att jag testat lite galopp och insett att näe, hon går inte fram. Hon galopperade i myr-fart, spänd och gick inte fram. Det ger ju liksom ingenting, snarare tvärtom. Men så fort jag saktat av börjar hon studsa på stället och säga "galopp galopp galopp!!" och jag ba.. Men varsågod! Galoppera då! :o.... Och lägger en fattning och så fri tygel, icke... Samma visa. Myr-steg i galoppen och verkligen på sin vakt, haha. Så jag gjorde helt enkelt en uppsjö av galoppfattningar, vänster, höger och blandade hej vilt. DET funkade idag! Och hon saktade av direkt vilket är vår svaghet, då hon rinner iväg. Men nu hade hon ju ingen bjudning till det så då får man passa på. ;-)
 
Ja.. det slutade med att jag satt och skrattade typ hela vägen hem för hon var så himla prillig i skallen! :-P.... Inte lätt o vara en fuxpuppa. :-)

Ja.. ni ser ju själva skräcken i hennes ögon! ;)


 
Lotus den lille gossen han fick  sig först en joggingtur bortöver, längs vägarna. Skrittjobbade honom oxå rätt tidigt i passet och han svarade jättefint! Sen övergick vi då till trav och de gick rätt så bra idag. :-) Men han är lurig! Dels så hittar inte jag riktigt min balans på honom, får konstant tänka på att inte rida lätt genom att trycka upp mig med fötterna, utan låta hans rörelser putta mig upp. Vet inte vad det är som gör att jag inte kommer riktigt till ridning på honom. Men det blir bättre och bättre, så det är väl bara ovant att rida C-ponny.
 
Hur som helst, på hemvägen blev det mkt övergångar, och nedsittning i traven med fokus på bibehållen form och att han ska lyssna direkt i avsaktningar. Det är han inte alls haj på, då han mycket hellre vill springa. Men vi fick till några fina avsaktningar där han faktiskt tog i med sina bakben.
 
Avslutade med galoppfattningar på travbanan vilket han tyckte var väldigt besvärligt att behöva göra. Han vill ju som sagt helst av allt bara springa, så att behöva sakta av efter några galoppsprång och sen göra en ny fattning det tog på den lille pojken. :-) Men han skötte sig fint!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Aaaaah, det är SÅ dom ser ut då dom har hjärnspöken?;)

Svar: Ja... hahaha.
Josefine Fred

2014-02-04 @ 22:00:39
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: lina

Hihi söt hon är!

2014-02-05 @ 11:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0