Uteritt på finfin häst + hoppträning

Red ut på Bellotrix idag, med fokus på kondition. Tänkte hålla igång i trav och galopp mkt, och slängde därför på hoppsadeln. Våran tänkta väg var barskrapad så den planerade ridsträckan sket sig och vi tog en annan sväng. :-) Började passet med att rida typ 30 min utan stigbyglar, och fy tusan vad skönt det är! Jag sätts verkligen som en smäck i sadeln. Går hur lätt som helst att rida lätt. Bellie var otroligt lyhörd och fin så jag passade på att rida massor av tempoväxlingar. Tillslut fick jag ta stigbyglarna då jag blev för trött och sladdrig i kroppen.
 
Direkt jag tar stigbyglarna så känner jag vilken ENORM skillnad det är motför förut, för bara 3 dgr sedan och som jag alltid gjort. Jag har ju som sagt pressat ner hälarna de första jag gjort när jag hoppat upp på en häst, och känt mig as-sned osv. Inte nu, för nu är de verkligen sätet/rumpan/sittbenen som jag använder. Så stigbyglarna "bara finns". Jag trycker inte ner fötterna, utan jag rider lätt med hjälp av hästen, och försöker fokusera allt jag kan på att inte låta stigbyglarna trycka upp mig för långt ovan hästen. Direkt då så blir B mer springig och jag blir mer för att ta henne i munnen.
 
På hemvägen satte vi av i galopp och efter att hon började på slappna av började jag köra tempoväxlingar även där, vilket gick svinbra som vanligt i vänster galopp. Höger galopp är lite svårare att påverka, men de gick bra de oxå!
 
Lite jogging på hemvägen där hon fick sträcka ut benen, och hon var ändå med mig och suupermjuk i munnen. Men rätt vad det är fick hon för sig att inte lyssna och då fick jag vara rätt tydlig med henne. Även om hon är väldigt fin så har hon ju en hel del åsikter emellanåt. :-) Lillfröken.



Idag blev det även hoppträning på Lotus, då M skadat ryggen. Det blev helt oväntat så vi fick i panik kasta på honom utrustningen och kom in till lektionen lagom till att de började hoppa. Lotus var dock redan longerad så han var uppvärmd tack o lov.
 
Det var jättekul!!! Vilken riktig liten toppenponny dom fått tag i. Han och M kommer ha så jäkla kul tillsammans! Iallafall, jag är ju som bekant höjdrädd när det kommer till hoppning, men Lotus fick liksom hindrena att kännas som ingenting. Vi hoppade oxrar på 90 cm, och han är liksom C-ponny och jag rider normalt sett storhäst. Så det kändes kul! Han bara sög tag och hoppade. Men han älskar ju att springa, så vi fick lite kommunikationsproblem, där jag la honom i skiten några ggr. Blev osäker om han skulle hoppa av tidigt elr sent, och därför tröck jag på honom ibland och han kom alldeles för stort! När jag vågade vänta ut honom blev det mycket bättre.
 
När jag började slappna av och strunta i rädslan så fick vi till ett mycket bättre flyt, och en runda är jag särskilt nöjd med. Där blev det perfekt med tempo, kommunikation och rätt antal galopsprång. Det var nån 3 kombination, en linje med 3 hinder och lite sånt.
 
Är jättetacksam över att ha fått hoppat lille Lotus på lektion nu oxå! :-) Det ger ju mig väldigt mkt att dels rida andra hästar, men speciellt hoppa. Bra att ha mycket språng i kroppen. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0