Uteritt på mkt fin tjej!

Red ut på Bellson idag, med hoppsadeln. Hon skulle få galoppera i skogen, ganska fritt. :-) Påvägen dit red jag utan stigbyglar som vanligt, vilket gick kanon. Red mycket skrittjobb, mycket halter och lite ställning. Lite sidvärts oxå. Wiho jag börjar få koll på skänkelvikning även undan höger skänkel, fick verkligen till en bra känsla idag där jag satt kvar mitt över hästen och jag knappt behövde göra så mkt så flyttade hon jättebra och hade med sig bakdelen.
 
Joggade sedan igång en jättejättefin häst!! Wow vad det rörde sig mycket.. ryggen ba svingade kändes det som. Och hon gick i en rund och låg form, och jag försökte vara så mjuk jag absolut kunde i handen. Och hon var jättemjuk hon oxå. Halterna går bara bättre och bättre, hon börjar acceptera att göra dom med bakbenen och inte för handen. Fina tjejen.
 
Kom sen till galoppbacken där jag tog beslutet att det inte skulle bli helt fritt för henne, men lättsits och hyffsat fritt fick hon gå. Fick ju ta i henne lite för hon skulle ju annars rejsa järnet, men galoppen idag där fokus låg på bus och ha kul, var den enda "dragkamp" i munnen vi hade idag. Inte ens på hemvägen. Hon försökte verkligen idag, hon försökte lyssna trots att hon var taggad och helst av allt hade velat galoppera hela vägen hem. Men jag skrittjobbade på samma vis som innan tills hon var hyffsat lugn.
 
Vi kom inte till dedär avslappnade långa steget utan lite spänd var hon allt. Sen travade vi på en bra bit hemöver, och hon var jättefin. Red tempoväxlingar och hon lyssnade suveränt. :-) Red in några halter där emellan vilket hon inte blev upprörd över utan försökte så gott hon kunde med att stå stilla. ;-)
 
Ett riktigt trevligt pass helt enkelt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0