Hoppning

Red till paddan med lilla B idag och la upp 6 hinder, och tänkte höja ribban lite motför förra passet. Och med det menar jag, rida på lite mer intensivt, och låta henne hoppa igenom sig ett tag tills vi verkligen blivit varm i kläderna. B var redan på stallgången jättespänd och visade ögonvitorna, precis som igår. Och hon struttade på som en kamel i speed-fart bort mot paddan, så jag tänkte direkt att ja.... detta pass kan ju bli intressant.
 
Men, hon var svinfin när jag hoppat upp efter att ha byggt fram. Lugn, medgörlig och hur fin som helst. Tempoväxl och allt satt som en smäck! Trevlig tjej liksom. ;-)
 
Började hoppa fram i trav, hon var väldigt lugn och fin. Fortsatte hoppa fram lite i galopp och de gick finfint de å. Hade två 2-kombinationer på snett igenom, och så red man vidare ca 5 galoppsprång till ett hinder på långsidan. En bryten linje alltså. I början innan jag hittat knapparna och ridningen så kom vi lite knas, lite stort och det blev några grodhopp. Men ju mer jag red och provade ju mer hittade jag tillbaka till hur jag ska rida henne, och då gick de awesome! Höjde upp till högsta på sockerbiten och så hoppade vi på det ett tag, och avslutade med liten bana. Första ggn jag skulle styra på kombinationen efter att jag höjt blev jag för passiv och de blev stopp. Men därefter gick de väldigt bra!
 
Fick henne till att vänta riktigt fint, bara jag håller om mjukt med benen och mjuknar i handen så får hon sköta resten. Blir jag spänd så blir jag passiv i benen och håller i munnen. Men snart så har jag nog fått in känslan i kroppen igen. :-)
 
Gav flera skrittpauser idag oxå då hon får avbryta och gå på rakt spår och bara chilla lite. Man känner nånting, att hon fått ta i med v. ytter, men ingen hälta alls. Peppar peppar. Travade av henne lång och låg och det var inte svårt att få henne lugn och följsam. Det är så roligt att hon börjat bli så ridbar i höger varv oxå! :-) Lillsnärtan. Vi exprimenterar vidare helt enkelt!
 
 

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Skönt att det går bra med henne. :)

2014-01-27 @ 16:10:58
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0