Två fina fuxar! Hoppning vs. uteritt/galoppträning

Ridit två fina fuxar idag igen. :-D Lyllo mig liksom!
 
Först ut var fröken B som fick gå i ridhuset, med lite hoppning på schemat. Ville testa helt enkelt. Gick så jävla bra! Hon var lugn och tillfreds på framridningen, visst pigg och glad, men mycket lyhörd och fin!! I höger varv lite svår att få ut i hörnen osv. som vanligt, men lyckades rida igenom det ganska bra.
 
Y filmade när vi galopperade lite, på ena ridhus-halvan, och jag blev påmind om hur passiv jag blir i galoppen.. Och det är så sant. Det är en av sakerna jag ofta blir påmind av mina tränare. Att jag måste slappna av i axlar/armar, och även säte och ben. För att kunna gunga med mera. Jag låser B lite i formen, när jag vill ha henne ännu lägre och rundare. M tjatade alltid om den rundare form i galoppen, vilket givetvis är mitt mål men som jag blir för slapp med när jag rider ensam. Jag är för lat för att rida dit, haha. Blir lätt att man bara glider runt och ser snygg ut i dessa lägen. ;-)
 
Sen hoppade jag fram ett par ggr i varje varv och hon var asfin på hinder. Sen filmades två banor jag hoppade, och Y kommenterade då att hästen fick en helt annan galopp. Hon sa att det var som att se två olika ekipage, för i hoppningen låter jag henne komma upp fram och sätta bak rumpan så hon får lite mer power i sig. Så det ska jag sträva emot även på backen. :-) B var iaf ASFIN på hinder! Lite korsgalopp här och där men vad gör det.
 
Detta pass fick hon flera skrittpauser. Detta är en liten note toself, ifall hon blir halt nån gång så kan jag jämföra ridpassen och analysera lite mer. Men idag så vart jag fundersam efter uppvärmningen, känns hon knepig nu? Hon kändes absolut inte halt, absolut inte i närheten av den känsla hon givit när hon blivit halt, men jag vart ändå lurig. Då fick hon gå rakt fram och skritta ett tag, och så la jag in flera skrittpauser efter det. Och när vi hoppat och allting så visade hon absolut ingenting. Skönt!! Peppar peppar.
 
Galopp (där jag blir lite passiv och nöjer mig, och hon blir lite låst när hon behöver komma ner och bli rundare):


Hoppning en liten bana:


 




Över till Herr Lotus! :-) Han fick gå ett pass längs vägarna i skritt- och trav först, där vi fortsatte med lite sidvärts, längre övergångar och ställning utåt/inåt. Gick jättebra! Han samarbetar fortare och fortare.
 
När vi kommit till stallet igen körde vi lite galoppjobb på travbanan där det är lite djupare snö. Han fick jobba på bra tills han kom till lång och låg, och väntande. Han tycker om att springa denhär herren, så det tog några varv i vänster innan han kom till det läge jag ville ha honom i. Höger varv däremot var mkt enklare för honom att bära sig, men svårare i själva fattningen. :-)
 
Supertrevlig pojke!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0