Dressyr

Idag red jag upp till paddocken med planer på lite jogging och bara känna av läget, i vilken form hon är i efter vilan. Hon var pigg och glad, och full av energi som hon inte riktigt visste vad hon skulle göra av med först. Så jag red en massa skrittövningar först, och hon blev jättetrevlig. Hade en väldigt trevlig känsla. Red skänkelvikningar i skritt, och la någon volt här och där. Sedan när det gick bra gick jag över till trav, vilken var jättefin! Och en och annan polett har trillat ner för både mig och B efter vilan. Idag knep jag inte med knäna många gånger, utan det kom rätt naturligt att fluffa med låren. Hade även här en jättetrevlig ridkänsla, även om hon emellanåt blir lite stretig och tar egna initiativ.
 
I traven jobbade jag serpentiner och volter, och sedan la jag in övergångar. När hon var tillräckligt fin där så fick hon pusta ett par varv innan jag tog galopp. Hon fick ligga och rulla, och så la jag en volt på varje kortsida. Jobbade med att hålla samma takt och tempo på raksträckorna.
 
Gick jättebra idag! :-) Jag rider inte lika bra i högergaloppen som i vänstern dock, så där finns det mer jag skulle vilja få ordning på. Men överlag var hon jättefin. :-) Fokuserade idag på: sitt på arslet, mjuka händer/armar samt att fluffa låren. Även det gick väldigt bra. Måste verkligen sluta rida med så mkt hand/broms. Det har blivit så då hon är en sån pigg häst, och då tar jag ganska stora förhållningar för att få reaktion ibland, för jag glömmer bort säte och ben, och vid typ sidoförflyttning är jag jättevan att börja fippla med tyglarna och ta händerna till mig och försöka flytta henne och kompensera med tyglar.. Det ska bort! :-)
 
Fina B. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0