Dressyrpass

Idag stod ett dressyrpass inför morgondagen på schemat. Jag var i valet och kvalet om jag skulle rida direkt efter jobbet, då det kom massa regnskurar, blev uppehåll, regnade, blev uppehåll. Men jag begav mig iväg då jag inte ville rida alltför sent då det blir så få timmar tills imornbitti då. Vi hade tur och blev typ inge blöta alls även om det småduggade lite. :-)
 
Red upp till paddan och började med att känna litegrann i skritten vilken var jättebra, gick över till trav och joggade igång henne i lättridning. Från allra första början var hon tittig och fjantig för ett konstant ljud som vi hade hela ridpasset, men det gick fort över och hon bjöd på en RIKTIGT trevlig känsla där jag hade henne mellan hand och skänkel! Fokuserade massor på min egna sits, hand och att ha min rumpa på plats. Därefter rida hennes bogar och bakdel på plats vilket som sagt gick asbra. Hon var riktigt trevlig. Himla kul att kunna hitta denhär känslan så tidigt in i passet. Arbetet har givit resultat! :-)
 
Gick sedan in på mittvolten och red på den, och på varje öppen sida la jag en volt utåt. Här jobbade jag i nedsittning, och jag tyckte jag hade koll på mina hjälper och sits hyffsat bra, men Bellsan hon försökte hänga sig hon i handen, som senaste lektionen. Men jag bara försökte rida ur henne det, och vara stadig själv, och tillslut så blev hon jättefin i volterna. Men det tog ett tag. :-) Gick sen över till vänster galopp vilken var JÄTTEFIN! Gudars. Men VAD jag måste rida nu. Alla som känner henne vet att hon kan galoppera o galoppera, och vill man sakta av så galopperar hon saktare och saktare typ. Men nu, tvärtom. För nu har jag henne med mig, och vi arbetar tillsammans. Så nu måste jag stödja henne istället, för annars saktar HON av! Hon tkr det är svinjobbigt, så jag måste rida med massa ben och säte. Komma ihåg att sitta på rumpan hela hela tiden.
 
Red förvänd 1-2 ggr, för sen behövde hon vila. Det gick iaf bra. Körde sen igång i höger galopp vilket gick super, hon var jättefin men det tog en liten stund innan jag hittade ridningen helt bra där. Gick sedan över i förvänd, och målet var att rida ett helt varv på spåret dvs två kortsidor. Vi klarade en långsida två ggr, och sen bröt hon av för jag slutade rida. Sista ggn jag tog om det så gick det skitbra, då RED jag, och vi fixade två kortsidor på raken, på ett bra sätt! Och sen red jag direkt snett igenom och kom ut i rätt varv igen. Jävlar anamma vad hon blev fin då! Gick in på en volt på samma sätt som den går i B:2an, och jäklar så fin. Precis sån böjning/ställning jag strävar efter. Så där avslutade jag.
 
Sen travade jag lång och låg i snirklar och volter, men nja. Det gick inte superbra, för höga krav tror jag. Avslutade när det gick hyffsat. Men bortsett från detta var det ett riktigt superpass!

Jag är så himla nöjd. Och det är fantastiskt kul att se hur både hon och jag suger åt oss av träningen för Gittan, och gör framsteg nästan varje pass. Bellson stärks, och kommer lättare och lättare till arbete fortare in i passet. Och jag hittar fler och fler knappar och får in känslan hur det ska vara, så vi hjälper liksom varandra nu. Och jäklar vad trevlig takt vi hittar i traven nu, superkul. Och galoppen är verkligen to die for! Den ska bli riktigt kul att fila vidare på.



Står just nu och multitaskar.. bloggar och steker pannkakor, och så fort som e klara ska jag och E se på Hobbit. Älskar dom filmerna! Ska bli supermysigt. Pannkakor med glass och jordgubbar, och så har jag precis kommit hem från Maxi och handlat massa gotta. HÄÄÄRLIGT! :-) Blir snortidigt imornbitti så ska passa på att njuta nu.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0