Skoning + dressyrträning

Imorse typ 06.45 blev jag tvungen att vakna då jag lovat E att skjutsa hem honom från verkstan. Sen bar det hem och fika frukost och sen ner till betet för att hämta B då hon skulle skos uppe i stallet 08.40. Efter det bar det av till Färsta för träning för bästa Gittan!

Idag stod skänkelvikning på schemat, som jag inte riktigt har fått in känslan på nånsin, så det passade helt perfekt. Så efter jag ridit fram 15-20 min i alla gångarter så körde vi igång i trav och skänkelvikning direkt. Jag fick rida snett igenom och skänkelvikning till x, sedan lägga en volt, och sen ut i skänkelvikning igen undan andra skänkeln. På andra långsidan fick jag rida öppna, vilket är så svårt att få alla delar på plats! Och jag mesar på lite för mkt, skulle behöva kämpa liiite till.

Kan säga att det tog ett tag innan min polett trillade ner. Jag bromsade, jag red för sakta, B kom ur takt, hon tvärade för mkt, jag hängde i inner. Etc etc. Men ju fler ggr vi red skänkelvikningen desto bättre gick det, och ganska så snart hittade jag vad vi strävade efter! En fjäderlätt kontakt i handen med en innerskänkel som jobbar emot yttertygel och man liksom bara flyter! I ett bra tempo. Jag får tänka på att sitta på rumpan, och vara rörlig i bäckenet som jag annars låser mig i. Och fluffa låren. Jäklar vad bra det gick att fluffa låren idag, jag orkade rida, i och med att överbenen slappnar av och jag kan använda mina underskänklar!! :-D

Efter skrittpaus fick jag ligga på en volt lite i trav för att hitta rätt igen, och öka/minska volten lite. Sen ganska fort körde vi igång i galopp, och denna gång tog det ett litet tag innan jag hittade ridningen för ytterhjälperna. Och HELVETE vilken galopp hon får! Och fattningarna är to die for. Jättefina fattningar. För jag har börjat fatta för ytter istället för att kränga på mig och fatta för inner. Hon svarar mkt bättre på ytter. Sen fick jag rida lite övergångar mellan denhär fina, runda, taktmässiga galoppen, och hitta rätt trav igen fort efteråt. Vilket gick jättebra! Nu när jag verkligen har henne mellan hand och skänkel så får hon inte lika lätt för att stressa upp sig, utan om jag bara ramar in henne så hakar hon på. :-)

Så vi jobbade övergångar, och sen fokus på galoppfattningen. Jag lutar mig framåt i bäckenet och släpper hennes bakdel. Jag släpper även tygeln. Så jag fick öva på att behålla kontakten, och sitta kvar på rumpan. Och jisses!! Vilka otroligt fina fattningar. Dom blev om möjligt ännu bättre. Sen fick jag öva på att sätta henne lite extra på bakdelen och be henne vänta lite mer. Gick kanonbra. :-) Och jag bara satt där, red och formade med benen medans händerna gjorde inte ett jäkla skit. Dom bara fanns där vid mankammen och gjorde ingenting. Hon var så fin!!

Ja, jag satt med ett stort leende stora delar av lektionen. Då vet man att man valt rätt tränare! Så jäkla nöjd. :-D


Kommentarer
Postat av: Melina Jäderblom

Åh vad härligt! Gittan är bäst haha :D

2014-06-03 @ 22:05:06
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/
Postat av: sandra

Visst är det en helt sjuk känsla då man bara har dom där, framför en. Ridbara för endast säte och skänkel liksom? Helt insane. Den känslan kan man leva länge på! :D

Svar: Jaaa lovely!!
Josefine Fred

2014-06-03 @ 23:05:36
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Moa A

Härligt med bra träningar! :D

2014-06-05 @ 11:25:14
URL: http://moaandersson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0