Svar på frågestunden

Här kommer svaren från frågestunden som startades förra veckan :-)
 
Caroline: Vad kom Per fram till angående Bellie? :) Lite nyfiken :)
 
Svar: Jag har valt att inte gå ut med det i bloggen av olika skäl, tyvärr. Men hon kommer alltså funka som vanligt som hon alltid gjort. :-)
 
Celina: Har du tänkt att tävla något?
 
Svar: Ja, vi kommer att fortsätta tävla om och när vi känner för det. :-)
 
SofiaKänner du någonsin suget efter att äga/ha en "färdigutbildad" häst som det bara är att rida utan att man måste tänka på att utbilda vidare? Eller tycker du typ att hela nöjet ligger i att utbilda och se framstegen, att få göra jobbet själv rättare sagt?
 
Svar: Nej faktiskt inte. Det är klart de är bra att rida en färdigutbildad mellan varven, för att känna på. Men jag känner inget sug att själv ha en sådan häst. Jag älskar att jag och B har så mycket kvar att ge! Så mycket kvar att lära oss, träna på, jobba med, kämpa med. Det är liksom hela tjusningen för mig! :-) Att få utvecklas med henne.
 
Mia: Kan du inte lägga ut före och nu filmer? Samt berätta hur länge du haft b och vad hon kunde innan hon kom till dig :)
 
Svar: Jag fixar filmer i ett separat inlägg! :-) Jag har haft Bellie i 5,5 år nu, och när jag köpte henne kunde hon ingenting ridmässigt, inte galoppskänkel, inge sidvärts osv. Hon var travtränad och montériden samt motionsriden i skog och mark.
 
Isabelle: Hur lång är du och hur stor är B? Hur ser planeringen ut nu för B? Och vad är dina hästmål nu under våren, om du har några? :D
 
Svar: Jag är 164 cm, och Bellson är 152cm hög. :-) Planerna är att fortsätta träna och utvecklas, och så småningom, om vi känner för det, komma ut på lite tävlingar igen. Mitt mål för i år är att ha så roligt vi bara kan, och att bara göra sånt vi känner för. :-D

Marica: Varför blev det just en ridtravare för dig?
Har du något favorit märke på utrustning så som schabrak, sadlar tex?
Vad är det bästa och minde bra hos din häst?
Har du några tips på hur man kan börja träna samlad galopp på en ridtravare?
Vad är dina mål med din ridning och vad är dina mål med B?
 
Svar: För det var en häst jag skulle ha möjlighet att köpa loss om jag ville, som 17-årig student. :-)
 
Jag gillar Schockemöhles schabrak mycket, och även Rider By Horse. Överlag så gillar jag schabrak som har en funktions-insida, såntdär ventilerande andas-material. Älskar verkligen sånt! Schabraken blir sällan smutsiga, och det känns verkligen hur bra andasfunktionen är när hästarna blir svettiga.

Det bästa är att hon är positiv till nästan allt. Man kan hitta på vad som helst och hon är alltid pigg och glad! Sen har hon en enormt stor personlighet, och hon får mig att hitta nya bra sidor hos mig själv.
Mindre bra.. ja, sånthär tycker jag är svårt att ta fram. Finns för- och nackdelar liksom.

Jag skulle kunna säga att mindre bra är att hon svänger så mycket i humör, man vet aldrig vad man har att vänta. En annan grej är att hon är väldigt känslig och oförlåtande t.ex om man hoppar hinder och ryttaren inte är helt med. En annan är att hon tycker t.ex inte om barn, hon har svårt för om andra börjar röra på henne och peta på henne osv. Hon kan hugga mot folk och nypas om dom går förbi. Men alla dessa saker (ja förutom att hon kan vara otrevlig mot andra människor ibland), gör ju henne till den hon är. Och så finns det fördelar med att hon är så känslig som hon är, och att hon är som en berg- och dalbana i humöret. Det är inget jag skulle vilja byta bort. Det är allt detta som gör henne till just Bellie. <3
 
För att rida samlad galopp, på vilken häst som helst så krävs styrka. Mitt tips är att bygg upp hästen ordentligt med klättring, ridning i ändamålsenlig form, variera, rid övergångar, tempoväxlingar. Allt som stärker upp bakdelen. Galoppfattningar e supernyttigt! Hoppa studs. Låt det ta tid. Ha gärna med en tränare som hela tiden hjälper er trappa upp nivån (eller gå tillbaka några steg), de är många bitar som behöver falla på plats. :-)

Mina mål. Ja, jag vill fortsätta utvecklas och träna. Bli bättre. För jag tycker det är kul att förbättra. Jag behöver bli mjukare i mina händer, och rida ännu mer med säte och vikthjälper. Så det vill jag bli bättre på. Det är ett mål. :-) Mina mål med B, är som sagt att utvecklas och träna mera. Se vart det bär liksom. Jag har ingen specifik nivå jag vill nå nu utan jag vill bara ha så roligt som möjligt med min häst och göra ridpassen så bra som möjligt för varje dag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0