Uteritt kondition

Blev en tur på 1,5 timme idag i skogen och längs vägarna. Höll igång så mkt som möjligt, först med skritt- och travövergångar och sen la jag in galopp. Försökte bara "hoppsan nu blev de galopp", så de inte blir nån grej av det. Och sen sakta av och rida vidare. Har ju lagt in galoppfattningar från trav nu, och jag har även börjat jobba henne i trav efter galopp. Annars har hon ju fått frispel men nu går de ganska bra. Bara jag inte gör nån grej av de utan fortsätter vara konsekvent och visa henne var jag vill ha henne. Då blir hon tillslut trygg och nöjd.
 
Hon är lite tittig och fokuserad på allt omkring, samtidigt som hon gör sitt bästa med att lyssna på mig. Men jag fortsätter vara tydlig och konsekvent för när hon trillar inom ramen jag vill ha henne i så blir hon jättefin och nöjd.
 
Sadeln... ja. Vad säger man. ;-) Idag kortade jag lädren och vips kunde jag rida som en normal människa igen. Haha. Äntligen. Men, jag provade jobba henne i nedsittning idag och hon var jättefin, gjorde fina skänkelvikningar och grejer, men den gör precis som Wintec NEW när jag hade en smalare bomvidd i den, dvs. den glider fram ordentligt. När jag sitter ner och jobbar i trav, och i galopp. Suck. Precis samma. Och eftersom jag första ggn jag la på den nya, konstaterade att den ger tryck på ställen som alla tyder på att den är något för smal och skulle behövt vidgas, så är jag nu inne på att göra det ändå. Det SER bra ut när jag sitter i den, men eftersom den glider så pass så är det inte bra. Hon dör inte av lite testing, hon är mjuk och fin i ryggmuskulaturen och jag känner henne utan och innan. Så vi provar vidare. Men idag, tvärtom motför igår, så lutar det åt att vidga den iallafall. Magkänslan har sagt så hela tiden.
 
Men vafan, haha.. De såg mycket värre ut IRL. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0