Vilken kontrast.. ;-)

Ja, madame kan hon. Idag var hon ungefär raka motsatsen från igår. Kände direkt att hon var mjuk och fin i munnen och ridbar redan från start. Hon hamnade i vissa lägen där hon blev tung, stark och ofokuserad och därmed struntade i mina hjälper, så jag fick faktiskt säga ifrån ordentligt några ggr och det gav resultat! Gångerna efteråt blev hon lyhörd och fin. Idag kunde hon ta en sådan tillsägelse (den gick ut på att lyssna HÄR OCH NU, och inte 30 m senare, segdra, ta bettet och strunta i mig), för de är inte alltid hon kan ta det. Men idag brydde hon sig inte utan hon lyssnade o tog till sig den. :-)
 
Så bitvis var hon himla fin! Jag kämpade på med min sits och mitt för korta högerben (måste till nappis igen), men hade de varit på plats så hade jag kunnat rida henne ännu finare.
 
Galoppen idag var to die for! Fyfasen vad fin hon var. Började i höger varv och den var suverän, lika jäkla fin som vänstern. :-D Hon jobbade i en jättetrevlig, låg och rund form oxå. Sån härlig känsla, hon var verkligen under och framför mig. Fokuserade mycket på avsaktningarna, vilka vart väldigt bra! Men hon ångade iväg litegranna efteråt och då fick jag ta tag i henne igen. För då tar hon bettet och kör sitt race. Skulle vilja sakta av till skritt direkt, men det orkar varken jag eller hon. Jag tänkte försöka komma i form så jag orkar rida. ;-) Kan ju vara en fördel!
 
Ja hon var iaf hur fin som helst i galoppen som sagt. Magisk känsla. Galoppfattningarna var bra även dom, och nu har jag börjat lägga in dom ifrån trav oxå, utan att hon går bananas. Ryggningarna idag var kanon! Dom brukar faktiskt nästan aldrig vara bra, för hon släpper kontakten och springer bakåt. Istället för att låta sig ridas bakåt steg för steg. Idag var hon super. :-)
 
Så jag är nöjd! Det är inte kul att behöva ta tag i henne men å andra sidan, det funkade ju idag. Hon tog åt sig och blev lyhörd, och hon vart inte påverkad i lilla hjärnan. Mer än att hon blev lugn och harmonisk när de sen funkade som de skulle. :-)
 
Red i bomlösa Innovan idag. Det står nästan mellan den och Juno. Jag ska försöka väga för- och nackdelar men det lutar åt Juno. Dom är precis likadana att rida i, så min ridkänsla är densamma i båda. Jättesköna! Juno glider dock mindre än Innovan, som faktiskt gled fram så att det störde idag. Plus låg an ganska hårt när den glidit fram. Juno glider inte fram på själva bogbladet utan precis vid kanten liksom, så den ligger liksom bättre på plats efter ridning. Den går att värma om. Innovan kan man byta järn på själv = fördel. Men, vi får se. Imorn äre dressyrlektion och jag tänkte ha Junon.
 

Före ridning

Efter ridning. Schabraket hade glidit mindre idag, skönt. :-) Men istället gled hela alltet fram och la sig på bogbladet. Och sadelgjorden drogs därmed fram till armbågen.
 

Och här har vi Junon :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0