Blockhalt häst + träning

Idag skulle jag och B iväg på Ark och träningstävla. Men jag känner direkt att nåt är fel när jag börjar skritta. Hon kändes halt, men konstigt halt. Och tydligt halt. Skrittade ett par minuter och provade sen trava, och ja, hon var halt. Tog in henne på gången och studerade henne lite. Hon hade ett speciellt sätt att hålla på med höger fram, hon liksom lyfte upp de saaakta och tog upp det i luften för att sen sätta ner det. Om och om igen, ovillig att stå på det.
 
Hovböld elr sträckning var de första som poppade upp för mig, med tanke på att hon var tokfräsch igår. Så jag ringde hovis som rekomenderade våtvärmande omslag. Tog ut henne i hagen och for upp nu på kvällen för att lägga om.
 
Då är hon blockhalt, iaf i sväng. Hon kunde knappt vända på gången, hon ville verkligen inte belasta h. fram. Så jag ringde hovis igen och fick känna efter puls, vilket hon tydligt hade. Plus värme i hov och ballar. Så, det är 90% en hovböld. Jag håller mina tummar o tår för att det ska vara så!
 
Fortsättning följer....
 
For istället och tränade styrke-intervallpasset kl 18. JÄTTEKUL! Åh vad jag längtar tills imorgon. Då är det Aerobic och core. Kvällens träning gick iaf toppen. Jag hade inte ätit 1 timme innan som jag gjorde sist då allt bara ville upp, så det gjorde nog att jag pallade mer. Sen känner jag mig starkare i kroppen oxå. Superkul! Så de gick väldigt bra. Blev lite kräkfärdig på slutet vid stretchningen men sånt får man ta. Laddar om för imorgon som sagt.

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Hoppas det är en hovböld som snart ger med sig. :)

2014-05-12 @ 06:32:00
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Agneta

Håller tummarna! Men det låter onekligen som en hovböld. Hästar brukar inte bli så tokhalta bara sådär på en gång annars (ja, om de inte brutit benen av sig vill säga, men så är det ju inte)

2014-05-12 @ 14:12:42
URL: http://www.sodertorparn.blogspot.se/
Postat av: Lina

Håller tummarna för lilla B! Kul med träningen :)

2014-05-12 @ 14:50:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0