Dressyr

Idag var det då dags för lite dressyr på fröken Bus, för att rida igenom lite inför morgondagens tävling. I början när vi kom in i paddan kände jag att det inte var någon som helst idé att börja skrittjobba för hon var spänd och seg som sirap för hjälperna, så jag kickade igång henne i trav direkt faktiskt (att skritta dit tar 10-15 min) och lät henne trava på i serpentinbågar, men väldigt kravlöst i ett ganska friskt tempo.
 
Så småningom började hon lyssna och vänta ganska bra, så då la jag in övergångar på dessa serpentinbågar. Hon var jättefin! Så efter en stund la jag in galopp oxå, och vänstergaloppen var kanonfin! Jäklar vad bra hon jobbar i galoppen i dressyrsadeln. Jag ligger och rullar 1 m innanför spåret på långsidorna, lägger en stor volt på varje kortsida. Och så rider jag på tills hon är där jag vill ha henne. Sen var det en väldigt spänd häst i traven efter galoppen, men vid läge tog vi höger galopp och red fram i den oxå. Den var katastrofal, haha. Det var bara att acceptera, jag kunde inte göra så mkt för att påverka henne då hon bestämt sig att bli tittig och hitta farliga saker på utsidan paddocken. Så jag lät henne vara, hon fick bara rulla på och jag tänkte på vägen och mina hjälper samt att inte bli dragande i vare sig inner eller yttertygel.
 
Skrittpaus, och sen körde vi igång lite travarbete med mycket varvsbyten och volter så att jag får fokusera på att verkligen rida henne även i byten av varv osv. så hon inte får möjlighet att springa iväg. Här var hon astaggad, så hon var jättespänd och hade bakkärran i kina. Jag vart irriterad och vi liksom knossade ihop oss till en enda stor taggboll och störde oss på varandra, haha. Så hon blev skitsur och fattade galopp istället, men då insåg jag att nu får jag ändra taktik här. Så jag slappnade av, fokuserade bara på mina vägar och att hon skulle kliva på framåt. Och då vart hon hur fin som helst, glad och positiv och med bra tryck i bakkärran. :-) Dutti polle!
 
När jag ridit övningen i båda varven körde jag igenom LB:2an. Jag hade inte suttit ner på hela passet så jag var lite orolig över hur det skulle gå. Men JÄVLAR vad hon laddat inför programmet!! Vilken jäkla trav hon bjöd på... sjukt bra tryck bakifrån, rund och avspänd i formen och jäkligt påverkbar. Hur jäkla kul som helst. Halterna var suveräna!! Även fast hon hade sånt bra tryck och tempo så tog hon dom DIREKT. :-D Volterna helt ok, jag måste komma ihåg att gunga på med arslet och inte bli passiv.
 
Det enda som inte funkade i programmet var galoppfattningarna, för sadeln hade glidit fram så mkt så fattningarna blev hon bara sur i. Men galoppen i sig, kanon. Och resten kanon. Ngt spänd och springig i längningarna men att hon ens går att länga från fin arbetstrav till ganska så okej längning ändå, utan att hon blir för taggad eller stressad. Sjukt kul!! :-D Jäklar så ambitiös hon var :-)

Och sadeln då, den funkar alldeles kanon för mig att rida i, och B går bra i den. Men beroende på hur jag sadlar så glider den antingen jättelångt bak och jag får känslan av att den blir för vid då jag hamnar i framåtlut med bäckenet. Jag sadlar om, på ett annat sätt, och vips åker den fram så fort jag sätter mig ner. Mitt klassiska problem. Jag får försöka hitta nåt mellanläge så att den ligger kvar när jag sitter ner oxå. Men den funkar bra, inga ruggade strån och helt jämna avtryck/svettfläckar. Skönt :-)
 
Efter ridning då den glidit fram. Ser ju själv att det inte ser katastrofalt ut, men känner man efter så ligger den ett par cm för långt fram på bogbladet som ska vara fritt.
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Se till att kicka some aaaasssss imorgon!!!!:D

2014-05-20 @ 21:43:54
URL: http://Sandrasn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0