Dressyrlektion (FILM)

Idag har jag och B varit över till Färsta och tränat dressyr för bästa Gittan! Jag är så vansinnigt nöjd med detta pass. Så galet mkt som faller på plats, nya knappar och verktyg jag hittar/får, och ett samspel med hästen som jag är långt ifrån att komma utan hjälp. Det är så sjukt nyttigt med dessa lektioner, att varje gång kliar jag mig i huvudet efteråt och undrar varför jag inte tränar dressyr oftare för tränare. Det ger så ofantligt mkt! Det ska bli ändring på det i sommar. :-)
 
G är extremt noga med grundarbetet, och hon vill att allt funkar i skritt innan man gör nånting annat. Så vi fick sitta o skritta, o skritta, o skritta. Tills vi fick alla delar på plats. B vill nästan alltid bli hastig i stegen och vill inte vänta på mig, och jag är osäker på hur jag ska lösa det så då rider jag mkt på hennes villkor. Men varje gång vi rider för G så blir det ändring på det, och vi får ta tag i det helt enkelt.
 
När det föll på plats gick vi över till trav, och jag höll på DÖ efter tre varv. Gittan undrade om jag var nervös, om det var därför jag blir så extremt trött? Men nix, det var jag inte. Så vi kom fram till lite senare att det är pga jag kniper med knäna och spänner mina överben. Det gör mig helt slut i benen och jag kan inte inverka nånting på henne. Så jag fick ett skitbra ord för att jag skulle tänka rätt, nämligen att "fluffa" med låren. Det funkar klockrent för mig, för helt plötsligt flöt allt på ganska bra, och jag höll inte på dö av brist på styrka..
 
Sen red vi lite öppnor på långsidorna, och jag kämpade o kämpade.... och B bröt av, och bröt av. Och jag får puscha mig själv som attan för att kämpa ännu hårdare, sitta ännu mer och jobba med magen och rumpan, och benen. Så tillslut fick vi till bra steg i båda varven.
 
Sen gick vi över till höger galopp. Och G guidade oss till en galopp jag aldrig känt förut! Fyfasen vad bra högergaloppen var, efter detta grundarbete som vi fått rida i skritt och trav. Vanligtvis blir jag hängandes i innertygel, framåtlutad, hästens bogar och bakdel helt åt skogen, och den blir liksom inte bra. Men nu... hon gick att påverka, jag satt rätt osv. Jag fick kämpa för att få koll på alla mina kroppsdelar oxå, och att verkligen rida galoppen bra. Så det var ju ingen dans på rosor, men vilken skillnad. Underbar känsla. Och då var detta den sämre galoppen.
 
Sen gick vi till vänster galopp, och här hade hon hunnit bli lite trött för hon var lite spänd och ville inte riktigt komma till ro. Men så småningom så gick de bättre. Vi red lite förvänd, och det gick bra.
 
Sen gick vi över till höger igen, för första ggn där så bröt hon av och sen fick vi skrittpaus för B vart för trött. Så här fick jag verkligen hjälpa henne, och verkligen RIDA. Så jag fick göra om övningen typ 3ggr innan vi satte dendär bågen med förvänd galopp.
 
Skitnöjd med passet!! :-) Ac var snäll och filmade, hela 20 minuter haha. :-D Men jag klippte ut galoppdelen så här nedan kommer den:


Kommentarer
Postat av: beatrice

Vad fin hennes galopp har blivit!! :-D

Svar: Ja den blev det hurredu haha :-D Grymt för-arbete...!
Josefine Fred

2014-05-27 @ 14:07:08
URL: http://morik.blogg.se
Postat av: Emma - Saqubeck

En av de finaste ridtravarna jag någonsin sett! Har du lite tips på hur du lärde henne att ta galoppen utan att paddla på men bakbenen och rusa i 120 km/h? :)

Svar: Tack snälla du! :-) Bellie har väldigt bra kroppsbyggnad/vinklar och är ett bra ridhästmaterial från grunden, så hon har faktiskt aldrig haft rentav dålig galopp med paddlande elr travande bakben (bara väldigt svag galopp). Däremot rusade hon ordentligt, då pga brist på styrka. En grej som har hjälpt oss sjukt mycket är tempoväxlingar, och att jag står i lätt sits i det arbetet. Då har jag kunnat pressa henne mer och mer utefter vad hon orkar. Dvs samla henne mer och mer, och när jag känner att nu orkar hon inte mer så driver jag på och hon får gå framåt, och sen halvhalt och hålla om med benen och sänka tempot, och så håller vi på. Det är väldigt stärkande.
Sen att rida hästen i en bra form där den jobbar med baken och framåt och är oxå stärkande, mkt övergångar. För galoppen är galoppfattningar a och o. Det är dom som avgör kvalitén på galoppen sen, + att dom är stärkande. Sen klättring, gymnastikhoppning, mycket bommar. Allt som får dom att behöva lyfta extra på benen! :-) Lycka till!
Josefine Fred

2014-05-27 @ 21:39:40
URL: http://www.saqubeck.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0