Dressyrtävling

Imorse var det då dags för dressyrtävling för mig och B, första dressyrtävlingen i år och sen i typ.. oktober eller nåt. Jag var inge nervös alls, mitt nya tänk har verkligen gjort nytta. Herregud alltså. :-) Hade E med mig som hästskötare, TUSEN TACK. Det gör verkligen jättemkt att bara ha någon med sig, någon att prata med osv.
 
Hade tänkt mig att jag skulle vara ganska så precis i tiden. Jag är annars klar på tok för tidigt med framridning och allt så jag får vänta 20 minuter typ innan det är min tur. Så nu tänkte jag prova vara lite mer precis. Men, de blev lite för lite tid istället. Hehe...
 
Red fram på en tokspänd häst. Seriöst, det gick inte att få någon kontakt med henne. Värst var galoppen, hon ba stängde av och var jättespänd. Mina ben fick jobba som fan men det gav typ inge resultat, fick svänga för handen och liksom "dra" runt henne för att hon skulle följa med. Helt borta. Precis när jag gett henne långa tyglar och surrat med E om att hon ska få pusta och sen ska vi fortsätta och se hur det går när hon taggat ner lite.... då ropar dom att nästa ekipage är välkommen in på banan vilket är JAG och B.... Jahapp! Väl uppe vid ingången fick vi bli ledda in, det var nämligen superläskigt där. Jag tänkte bara, andas och tänk att detta är första ggn på väldigt länge vi är ute och tävlar dressyr, och att hon har en spänd-period nu.
 
Travade runt lite innan och det gjorde nog mkt, för hon hann precis börja koppla av när vi fick startsignal. Vet inte riktigt vad jag ska säga om programmet. Jag är nöjd, men liksom det finns SÅ mkt mer att förbättra. Men man måste börja nånstans, och i det läge vi var så kunde varken jag eller B göra bättre ifrån oss. Hon spänd, jag får inte riktigt påverka henne så bra som jag vill, jag vill ha henne mer avslappnad och länga på steget samt vila på steget. Blev väldigt kort steg och det gick nästan inte framåt. Men vi gjorde det vi skulle! :-)

61% räckte det till och två utanför placering, dvs 7a av 19 st startande. Så det var ju väldigt kul att det gick så bra trots att ridkänslan inte var den bästa. :-) Kollade på filmen nu precis och jag funderar hur jag ska göra om jag ska ladda upp den eller ej. Vi travar knappt framåt. Men allt som syns på filmen vet jag ju redan om.. Som sagt man måste börja nånstans.
 
Är iaf jättenöjd, och taggad till nästa tävling. Bästa B!! <3
 
FOTO: Emmy Eriksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0