Komplement till ridningen

Jag har länge känt att jag varken har kondition eller styrka nog för att orka rida Bellie ordentligt. När vi tränar dressyr syns det väldigt tydligt, hela jag faller isär. Ni som läser min blogg och har gjort ett tag vet att jag får små infall ibland när jag får för mig att t.ex börja springa. Det håller ett tag men sen tycker jag inte det är roligt längre, och då blir det inget av liksom.
 
Idag berättade en arbetsamrat om ett träningsställe här i närheten som bara innehåller ledarledda pass. Sånt älskar jag! Jag har gått i aerobic förut, och dans osv. Så jag checkade upp det, ringde och fixade medlemskap och köpte mig ett träningskort på 3 månader. Var iväg på första passet redan idag och det var GRYMT. Det var fanimej inte att underskatta eller. Fick kämpa som en tok. Det var typ 10 olika stationer med kondition/styrke-övningar, som vi upprepade 3 varv. Sen var det uppvärmning och nedvärmning. Sjukt jobbigt var det iaf. Men jätteskönt. Och KUL!! Framförallt. Vilket jag tror är absolut viktigast för att man ska fortsätta.
 
Med kräket uppe i halsen och armar och ben som var som lelösa tog jag mig hemöver och slängde mig sen i sängen. Längtar tills nästa två pass som är imorgon, då är det aerobic och core (bålstyrka). Spännande!

Utövar ni något utöver ridningen? Intressant att få veta om det är fler soffmuppar än mig eller om det finns dom som faktiskt anstränger sig för att vara i bra form när det behövs i ridningen. ;-)

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Jag brukade gymma ca 4-5dagar i veckan förut, tills jag bröt två av mina fingrar, då vart det ett uppehåll.. Men nu ska jag igång igen. Dock funderar jag på att köra kondis ett tag bara för den är verkligen under all kritik.. haha. Men det är ju så tråkigt att cykla och springa… ;-)

Svar: Okej vad duktigt av dig!! :) Kör på :D
Josefine Fred

2014-05-05 @ 12:23:46
URL: http://morik.bogg.se
Postat av: lina

Jag skulle VERKLIGEN behöva något komplement för att få mer styrka och kondition. Blir galen på mig själv, för jag orkar inte rida ihop min häst och det gör mig så frustrerad. 2 minuter trav nedsittning sen flåsar jag som ett fläskberg.. inte så bra ;) Funderar bara på VAD jag ska träna, för det måste vara roligt. Har varken tid eller lust att gå på gymmet

Svar: Samma här! Och en banhoppning.. OMG liksom. Är andfådd som ja.. ett fläskberg. Försök hitta nåt sånt som jag då! :D I LOVE IT. Längtar tills ikväll :D
Josefine Fred

2014-05-05 @ 12:53:14
Postat av: Lina

Jag får rätt mycket motion via jobbet då det är rörelse hela tiden, men sedan är jag ju ute rätt mycket och går med hästen! Och det är sjukt mycket enklare att vara ute och gå med häst än med utan, 5km hade varit dötråkigt utan Mx men när han är med tänker jag inte på det liksom :-) Sedan har jag som vana att göra lite övningar minst fyra gånger i veckan innan jag går och lägger mig, och då äre främst armar och bål. Bålen behöver jag verkligen stärka för det märker jag av i ridningen, sitter inte stadigt för fem öre hahaha!

Kul att du är igång, kör som sagt inte för hårt i början bara så att du tröttnar!

2014-05-05 @ 22:14:58
URL: http://linau.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0