Tävling dressyr (FILM)

Idag har jag och Bells tävlat dressyr på hemmaklubben. Superroligt startfält då det var typ alla utom 4 st som var från klubben. Skoj!
 
Jag försökte ha samma upplägg som senaste dagarna, och samma upplägg jag hade igår när jag trimmade dressyr. Att hon ska svara på mina skänklar och verkligen trampa under sig, och att hon får trava på i ett friskt tempo tills hon kommer till ro och börjar lyssna. Därefter jobbade vi övergångar och lite sånt. Lite uppridning, någon volt osv. Och ganska friskt tempo som sagt så hon inte får sirap i ändan. Det gick super!! :-) Hon var ganska spänd bitvis, och hon vill gärna galoppera.. helst hela tiden, haha.
 
Jag fick några minuter inne på banan innan jag fick startsignal, vilket jag lärt mig utnyttja nu sen senaste tävlingen. Trava, trava och trava. Volter, snett igenom, serpentiner. Friskt tempo. Från början är hon jättespänd men ju mer jag travar på så ju bättre slappnar hon av = ju bättre förutsättningar får vi till programridningen.
 
Jag är skitstolt över dagens ritt, på ett sätt. Och på ett sätt hade det kunnat gå bättre. Jag tappade nämligen ena stigbygeln efter halt/hälsning, och därför tappade jag fokus och kunde inte rida ordentligt då jag försökte fånga den nedrans stigbygeln, som jag inte fick ifatt förrän vänster travvolt. Men sen kom vi igång! Jag gjorde någon miss och red högergaloppen till fel bokstav vilket drog ner poängen till en 5a. Sen var ju B taggad som vanligt och la in lite taktinslag i skrittprogrammet där vi bara fick en fjuttig 4a! Det tyckte jag var väldigt snålt faktiskt. Så himla dåligt skrittade hon inte, inte hela tiden. Men det släpper vi! ;-)
 
Däremot fick vi en väldans massa 7or idag, speciellt på galopprogrammet förutom missen. Sen på mellantraven fick vi 6 och 6,5 och den kändes SKITBRA, den börjar bli bättre och bättre! Så där trodde jag att jag skulle få lite bättre poäng. Men vi fick även vår första 7,5a (tror jag?) på sista halten. På halten!! Jag brukar ofta få dålig poäng där för hon trampar runt eller nåt.
 
Men fyfasen vad B var med idag!! :-) Jag har hittat en ridning som får henne mellan hjälperna, och en superhärlig arbetstrav där hon ändå lyssnar kanon på övergångar, halter, fattningar. Allt! Hon var verkligen ambitiös idag fina lilla B. När hon får tydliga direktiv så gör hon ju som hon ska. När en annan velar omkring däruppe blir det ju som det blir. Men idag.. love it! :-) Och när jag fick se ritten på film, ännu mer lycka! Vet aldrig om jag varit såhär stolt över att se oss på film, inne på tävlingsbanan. Oftast får vi sirap i rumpan och traven blir väldigt platt. Men inte idag :-D
 

Kommentarer
Postat av: Melina Jäderblom

Så fint det ser ut!

Svar: Tack :-D
Josefine Fred

2014-05-21 @ 20:11:33
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/
Postat av: Sandra

Såg ju jättebra ut!!!:D

Svar: Taaack :-D Kul att höra från den bästa liksom!! ;-)
Josefine Fred

2014-05-21 @ 20:52:22
URL: http://Sandrasn.blogg.se
Postat av: Sarah

Fint! :) Men en 4 på skritt med taktinslag är inte dåligt, man kan lika gärna få en tvåa om domaren är på det humored.

Svar: Tack! Ja jag har då aldrig fått så dåligt och då har vi ridit några program nu.. :-)
Josefine Fred

2014-05-22 @ 07:57:09
Postat av: Sarah

Humöret...

2014-05-22 @ 07:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0