Uteritt - förvänd galopp

Igår vilade B. ;-) Imorse klev jag upp kl 7 och for upp till betet för en ridtur i regnet. Dock hade vi tur, för när jag skulle sadla osv hade det typ blivit uppehåll. Skönt! Jag red en ganska bra runda idag, hon var pigg och spänd som vanligt men var absolut godkänd! Hon lyssnade bra, även om hon hade egna förslag och idéer ibland. :-) Joggade igång henne en bra bit, med lite övergångar och med- och motställning. Efter det red jag skrittjobb i form av öppnor och slutor, vilket var längesen. Varför slutade jag med det? Hon blir ju så loss och börjar lyssna så bra av sånt.
 
Sen kom vi fram till våran äng där jag brukar rida förvänd galopp på henne, så där stannade vi ett tag och red på. Snirklar, och volter, och små bågar. Vänstergaloppen går verkligen SKITIBRA, hon är nästan klockren där. Men högern.... som jag tänkt varit lättast för henne att hålla, den är hon jättesvag i visar det sig. Fick till en bra power i högergaloppen i början, på rakt spår, men när det var dags för volt så vart det liksom kattskit av det hela. Fick verkligen jobba för att få henne att runda sig. Men det gick sådär. Fortsatte försöka, och så la jag in förvänd där emellanåt, och första ggna så bröt hon av för hon orkade inte. Och jag hjälpte henne inte tillräckligt. Försökte göra stoor volt så det skulle bli enklare, men nix. Tror hon fick en liten spärr i huvudet, för sen provade jag på nytt ställe, plus att jag hjälpte henne ordentligt och då satte hon den! :-) Så efter det avslutade vi och skrittade hemöver.
 
Imorgon är det träning för oss! Det ska bli kul. :-D Andra dressyrträningen på över halvåret...
 
Just ja! B har även en fästing.. suck. Dehär är andra fästingen nånsin på henne, på våra 6 år. Jag provade en grej jag läste på fejjan för ett tag sen, som skulle funka så bra så bra... Var sjukt skeptisk, och det funkade verkligen inte. Försökte tre ggr, men nix. De gick ut på att ta en bomullstuss med tvål på, lägga mot fästingen, hålla 20-30 sek och sen lyfta bort tussen. Då skulle fästingen ha vänt sig och grabbat tag i tussen istället. Jo, tjena. Åker dit med pincetten ikväll efter jobbet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0