Dressyr + barnridning

Idag blev det ett dressyrpass med Bellabus. Fokus på avslappning, lite jogging typ. Bara basic. Det behövdes! Hon var lite seg i kroppen, och jag var iofs lite mesig jag oxå tills jag kom på att jag faktiskt måste rida för att det ska hända ngt. ;-)
 
Började att skrittjobba henne med framdelsvändningar, inge krav på form, endast att utföra rörelsen bra. Vilket hon fixade galant, och med tiden blev hon mer och mer avspänd. Gick då över till trav, där hon var fin, men blev snabbt lite tung och "slö" i bakdelen. Jag joggade på ett tag. Sedan märkte jag att vi behövde lägga fokus på övergångar, så då körde vi skritt/trav, med fokus på att hitta en lugn och bra skritt emellan traven. Detta gick jättebra. Hon var superfin i igångsättning/avsaktning. Sedan när vi jobbat ett tag började hon spänna sig och tagga till, så då red jag på ett tag till tills hon blev avspänd igen.

Därefter körde vi galopp, började med högern som jag trodde skulle vara katastrofal med tanke på hur den varit de två senaste passen, + att hon idag var lite småseg i kroppen. Men den var jättefin! Från början till slut. Superfin verkligen. :-) Och jag fick koll på mina ytterhjälper i svängar osv. Jag släpper gärna dom och tar stöd av staket.. Men nu har jag hittat igen dom. ;-)

Red lite övergångar i galoppen, elr två st. Hon hittade nästan rätt skritt direkt!! Vart superglad. SÅ duktig tjej liksom. <3 Sen, taggade hon till. I vänstervarvet var hon värre. Huvvaligen. Att det ska vara så himla svårt att skritta. Vänstergaloppen var dessutom rätt kass idag. Hon hade inte mycket driv i bakkärran där, utan jag fick bära henne, tyckte hon. La så småningom in övergångar till skritt, när det var läge, och avsaktningarna var bra! Men sen.. då taggade hon till. Det var rätt svårt att få henne att koppla av. Jisses. Så fort man kommer ner i skritt blir det heyy baberiba.. Bogar hit, bakdel dit, hon biter tag i bettet, skyndar sig osv. Men det är bara att vara lugn och konsekvent, jag får ställa jättemkt utåt vs inåt. Variera så, för att få bogarna på plats och få henne att spåra igen. Och när hon är lugn och länger steget så får hon ny galoppfattning. Fick iaf till två avsaktningar då hon hittade skritten rätt snabbt. :-) Får passa på att berömma massor då. Så kommer väl resten sen. Men det är verkligen dags nu att hon börjar acceptera hjälperna även i skritt.

Ingen tunga slängde utanför munnen idag iaf, de är gryyymt bra!

 


Sen fick hon vila i boxen 30 min när vi kom hem, för sen kom hennes lilla ryttare F och skulle rida. Så på med hoppsadeln och bettlösa så bar det iväg igen. GUD vad bra det gick idag!! :-D Bella var så nöjd och glad ända från stallgången, till uppsittningen och till ridningen. Jippi. :-)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0