Skrittur

Jag har bestämt mig! Bella får sin vilovecka/veckor nu. :-) Det blir några skritturer i veckan, resten promenader och hagvistelse. Blir bra det. Idag när jag satt på hästryggen kändes det ännu mer rätt.. Herregud! Hon är spänd som en fiolsträng och sååå tittig och fjollig. Går fort som attan oxå. Men ändå så är det långt ifrån lika illa som förr om åren. Hon har en betydligt behagligare värsta nivå nu. ;-) Men jag håller mig nog till promenaderna kan jag tro.. Om hon ska vara sådär dryg.
 
Tog två varv på travbanan och då kopplade damen av, sänkte huvudet och svingade ryggen igen. Frustade och hade sig. Tror jag de när man gått i 110% spänning hela ridturen.

Innan jag red så fick hon massage, rumpmassage. Jag förstår inte varför hon är så sjukt spänd i rumpan. Så fort man kommer åt ca 1 dm från svansen och utåt på sidorna så spänner hon sig så, och börjar jag provocera stället så reser hon upp hela rumpan och ryggen. Så har fått massera nu ett par dgr samt göra lite övningar. Det släpper ju efter massage, då försvinner det helt. Hon kan ibland få sånahär tendenser, men inte såhär mycket som det varit nu. Sen är hon ju en väldigt spänd häst på vinterhalvåret, och det i kombo med kanske ett för tunt täcke kanske gör sitt oxå. Så nu plockade jag bort 50g'stäcket och så har hon kvar 100 grammet tills vidare, så får vi se hur rumpan beter sig kommande dagarna. Annars får Jossan komma ut. :-)
 
Imorgon kommer lilljäntan min och ska rida igen. Får hoppas Bella håller sig i skinnet helt enkelt! :-)
 
Idag kom Bullas regntäcke med hals som nu kommer användas först till våren. Ett Amigo. Satt jättebra! :-) Gjordarna kunde hon ha oxå utan att jag ska behöva klippa bort x antal decimeter och sy igen.. Det fick jag göra med fleecetäcket och 50g från Amigo. Fick klippa bort ca 40-50 cm på fleecet, och typ 20cm på 50gramstäcket. Men detta nya hade gjordarna i rätt längd.

Kommentarer
Postat av: Melina

Tror nog något annat ligger bakom, inte hur tjockt täcke hon har. Ha inte täcken i onödan. Kanske du skulle testa att rida henne annorlunda och mindre? Mera gymnastikövningar, och nästan aldrig krävande pass. Du byter också sadel väldigt ofta, och tro det eller ej, det gör inte alls bra åt hästen...

2014-11-19 @ 16:34:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0