Uteritt/travbanan

Ikväll red jag Bella, först på en uteritt längs grusvägarna. Travade en hel del, övergångar. Hon var rätt fin, svarade bra på övergångarna. Fokuserade på att rida ordentligt med säte och rumpa, och det funkade väldigt bra. :-) Fina avsaktningar! På hemvägen taggade hon igång, så där blev traven med trippig och uppåt än framåt... Red lite skänkelvikningar och de gick rätt bra.
 
Sen körde vi galoppjobb på travbanan, men jag blir inte klok just nu.... Hon vill ha mig som ett femte ben som bär henne. Hon vill fasen inte jobba med rumpan... Joggade först igång henne i galoppen där jag fokuserade på att slappna av själv, så hon kan slappna av. Och det gör hon, men dyker med huvudet i min hand. Jag lättade varannan hand, och det blev bättre, men rätt vad det är så rusar hon då istället för hon "orkar" inte bära sig, och tar jag i henne då så är vi på ruta 1 igen med att jag bär henne.
 
Efter joggingen red jag övergångar galopp/skritt för att se vad som hände. Det som är bra, är att hon hittar snabbt en lugn skritt. MEN, hon vill inte jobba i skritten heller (ingenting ovanligt dock), och hon visar det tydligt. Iallafall, en lugn skritt.. sen ny fattning därifrån, vilket idag gick jättebra. Hur många övergångar jag än gjorde så gick det bra, annars brukar hon bli så stressad och taggad. Så det är ju väldigt positivt att hon hittat ett lugn emellan galopperna.
 
Men, nä.. hon vill liksom inte alls spåra elr jobba korrekt, utan titta på allt annat och fokusera på allt annat. Jag vet inte. Men jag kommer ihåg på en ia-träning då hon blev sådär, och då fick jag hjälp att rida loss henne, med hjälp av säte och ben, för att få henne att spåra igen. Och vara väldigt mjuk i handen. Men då jag rider på en travbana har jag inte samma möjligheter och det blir istället dragkamper....Men men.. På slutet blev hon fin, och då avslutade jag. Hoppade av och skrittade av avsuttet.
 
Imorgon far jag in till ridhuset och rider lite lösgörande, sidvärts, och ser vad som händer. Det KAN ju vara så att jag har för höga krav att hon ska gå likadant nu som innan vilan på 2 veckor. Förut har hon aldrig tappat nånting genom att vila, men nu när hon och jag börjat jobba på riktigt så kan det ju vara så att det tar några extra pass innan hon är där vi var innan? Jag vet inte. Sen sa ju MassörJossan oxå att dendär högerbogen kommer vara på vift nu när jag sätter igång henne igen.. Så det kanske inte är så konstigt ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0