Dressyr i skogen (Y)

Imorse red jag ut Bella en sväng. Jag hade ingen plan, utan var allmänt omotiverad... kanske min höstdepp är påväg nu. Iallafall, det blev lite dressyrjobb. KUL. :-D Äntligen fungerar det igen. Elr det var kanske en engångsgrej, vad vet jag. Men i våras la jag ner dressyrjobbet på uteritterna och sänkte kraven och bara hade roligt med Bellisen. För det funkade inte då vi bara hade dragkamper och var oense. Men ju mer välriden hon blivit under detta halvår så ju bättre går det på uteritterna då hon mer naturligt jobbar rätt och lyssnar bättre.
 
Jag hade fokus på övergångar idag, tusentals. Först jobbade jag halter i skritten, sen travade vi och då fick hon gå halt/trav/halt/trav, och ibland skritt. Hon var fin! Sen när vi jobbat det ett bra tag så tog vi galopp, och tänkte jobba galopp/skritt/galopp/skritt, och de gick väldigt bra. Hon var väldigt lyhörd och med. Ibland blir hon tittig och hittar nåt hon bara mååste titta på och då försvinner liksom fokus, men hon var enkel att få tillbaka till arbetet.
 
Sen blev det en kort joggingpaus, och sen fortsatte vi med galoppjobbet vilket gick jättebra. Åh så stolt jag är över henne, hon stressar inte ens upp sig nämnvärt mellan galoppfattningarna längre. Att träna på galoppfattningar utomhus har bara varit att GLÖMMA förut. Nu tog det inte lång tid efter en avsaktning innan hon längde på steget i skritten och lugnade sig. Så jag kunde jobba ganska intensivt, bara några få skrittsteg oså ny fattning. osv. Mot slutet kom det in ett par tre travsteg emellan, så hon blev väl lite trött. Men avslutade efter en fin fattning, galopp och avsaktning, och sen fick hon galoppera resten av vägen och jag stod i lättsits. :-)
 
Sen skritt hemöver. Jättefin polle!
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefine ♔

Fina ni är :)

Svar: Tack!
Josefine Fred

2014-10-21 @ 10:55:03
URL: http://jlandgrens.se/
Postat av: Erika Pettersson

Så fina ni är :)

Svar: Tackar :D
Josefine Fred

2014-10-21 @ 13:49:25
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0