Dressyr

Imorse for jag och lämnade tillbaka Protector-täcket, och sedan for jag till Equeens där jag planerade att gå igenom ALLA Bucastäcken för att hitta rätt storlek haha. Igår kollade jag lite snabbt, men verkade inte finnas nånting. Och så gjorde jag, letade o letade... och längst under, på golvet låg tre undanlagda täcken, och de allra sista var rätt strl. :-D Sen hittade jag en påse med ett Bucas i, men inte Bucas påse utan en annan. Och jag hade sådan tur att det oxå var i rätt storlek. Typ dom enda. Trodde jag. Sen såg jag en låda mot lagret, och där låg visst flera i 145cm, fast i marinblått, den nya färgen. Så jag tog ett sånt i 150g. Sen tog jag ett lila halstäcke 300g.
 
Båda satt bra. Det blåa 150g satt bäst. Jiho! Det var jättestor skillnad motför hennes nuvarande på hur det låg an mot mankammen. Sedan provade jag det lila, och det var något trängre (vet inte om de är annorlunda i passform pga halsen), men det kändes helt okej. Hon får prova ha det i vinter så får vi se. Ingen panik iaf. Sedan så äre så att när hon rör sig i domhär täckena sitter dom jättebra. Hon behöver ha utan bogveck, för de är aldrig nåt med bogveck och massa spännen fram som suttit bra på henne, nånsin. Men när hon har utan bogveck så ligger täckena stilla, och även om dom sitter ... rätt så tight (inte FÖR tight) över bogen så kan hon ändå röra sig ordentligt. Det är som att täcket liksom "lyfter" när hon rör sig, och sitter bra.
 
Jaja, sen tränade vi lite dressyr jag och Bella. Började med jogging i trav, lite serpentiner och sådant. Hon blir lång i högersidan så jag red lite utåtställning och någon högervolt ibland för att få med den sidan. Sedan gick jag över till att jogga igång henne i galopp. Det tog ett tag innan hon slappnade av, och innan jag slappnade av och hittade rätt. Men hon var jättefin! Hade bra koll på alla delar. Vänstergaloppen var så jobbig i början, haha. Hon blev så fyrtaktig och jag fick verkligen ta i med mage och rumpa för att sitta kvar i sadeln, och hjälpa henne hitta takten. Sen gick de skitbra. :-)
 
Skrittpaus och sen körde vi galoppjobb. Förvänd galopp körde vi! Ganska mkt. Låg och rullade på en övning jag tänkt ut, och de gjorde hon så bra!! Sen gick vi över i höger galopp, och den var sämre idag i förvända, för jag fick liksom hjälpa henne mera i detta varvet. Hon bröt inte av en enda gång dock. Elr jo, när hon blev "rädd" för en grej, men de gills ju inte. ;-)
 
Sedan travjobbade jag lite på en stor volt, och gjorde en volt utåt på öppna sidan, och så gjorde jag  två halter och en ryggning på resten av volten. Hon var skitdryg i övergångarna, lyssnade inte alls. Så där fick vi jobba lite intensivare för att få igenom halvhalter och halter, och sen vart hon jättefin!! :-)
 
Avslutade med att träna på det vi fick i hemläxa nämligen flytta rumpna utåt på volten. Det är svårt tkr jag att få koll på alla delar, men jag tror minsann vi fick till några ganska bra steg där. :-)
 
Jag är supernöjd! Hon är så fin. Lugn... hon vilar på steget och även i skritten emellanåt. Inte alls lika stressig som hon varit. I traven var hon lite stressig efter galoppen, men efter en stunds arbete med det så lugnade hon sig. Sen måste jag påminna mig själv hela tiden att rida med MAGEN och röven. Inte spänna dom förbaskade benen... Det går mkt bättre då jag tar i med magmusklerna och följer med i rörelserna, istför o knipa mig fast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0