Dressyrträning Maria "Ia" Eriksson (FILM)

Äntligen film igen! Från träning. Har inte sett en träningsfilm sen... juni? Nån gång.. Det är ju verkligen inte samma sak att se en tävlingsfilm liksom, med massa spänningar osv. Så nu var det dags. Snälla Sofia ställde upp och filmade oss ikväll, TUSEN TACK!
 
Gick jättebra att träna. Först red jag fram själv. Jag hade sporrar ikväll, ANDRA ggn i mitt liv jag rider med sporrar. Men idag kändes de riktigt bra. Ingen panik som sist, haha. Jag har senaste dagarna pratat med bl.a AC, och min sambo, om mina problem med benen/fötterna i ridningen, som pekar utåt och hälen uppåt. Men bara av några enkla tips och bara av att prata om problemet gör att man (jag iaf) blir mer uppmärksam på det. Så idag tyckte jag att jag hade riktigt bra koll på benen. Jag tänkte att jag skulle vrida om innanlåret liksom, och med tårna tänkte jag nästan lite.. inåt-tåning. Finns garanterat inget ord som heter så, men ni fattar nog! ;-) Så ja, ingen panik över att råka peta på donnan i onödan med sporren alltså. Och inge sur var na heller på dom, när jag väl använde dom.
 
Hon var iaf lite spänd när jag red fram, men fin. Lyhörd. Men som sagt hade velat ha lite mer rundning och avslappning. Men jag rörde på henne, massa trav och sen galopp. Så hon får röra på musklerna och komma loss i kroppen.
 
Sedan började vi passet, vilket gick super! Vi jobbade på att få hennes högerbog på plats, som vanligt. Red lite serpentiner, utåtställning osv. Sedan förvänd galopp och lite sånt. Nämnde även för Ia att vi (jag) suger på att rida tagen bak- /framdel på volt. Jag har aldrig fått till känslan, och jag tränar aldrig på sånt. Så idag fick vi prova på lite sånt igen, och jag började få in känslan om hur jag ska tänka och rida. Så det fick vi i hemläxa.
 
Jag var liiite mesig idag med benen och formningen av henne just för att sporrarna var på, lite svårt ibland att veta hur mkt jag ska ta i liksom. Så jag var lite försiktig idag, så en gång blev det avbrott i den förvända. Sen blev hon lite lång i den förvända galoppen, och lite snabb. Men det gör ju ingenting. :-) Jag är supernöjd med passet!



Kommentarer
Postat av: Sandra

Superbra ju!:D men ja, hon ser lite spänd ut.. Precis som Doris är just nu. Kanske är det rödpuppornas påhitt nu då de blivit lite kyligare?!

2014-10-14 @ 22:13:48
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Carro

Åh så fint det såg ut! Blir riktigt ridsugen själv när jag ser er, ni har utvecklats nåt enormt! :)

Svar: Tack! :-D Hur går det för er? Tränar ni ngt nu? :-)
Josefine Fred

2014-10-15 @ 00:12:19
URL: http://paarnistables.com
Postat av: Sarah

Vad fin hon är, vilken skillnad. Tänk när ni kan behålla samma känsla på tävling!

2014-10-15 @ 07:46:13
Postat av: Jenny

WOW! Vilka framsteg!! Vilken skillnad på hennes steg i både trav och galopp nu mot förut! Jag är imponerad! Bra jobbat!
Ni är superduktiga och en jättestor inspiration!

2014-10-15 @ 10:36:57
URL: http://lilatiger.blogg.se
Postat av: Carro

SV: Vi håller på sätter igång än, har inte haft möjlighet att ta mig dit alla dagar när bilen inte gått :/ men är sugen på att börja träna snart igen. :)

2014-10-17 @ 23:01:55
URL: http://paarnistables.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0