I'm going craaaazy!

And were on it again! Täckesjakt.. täckesprovning. Nu ikväll var jag i stallet i en timme för att prova lite täcken på B. Den timmen fick mig mer slut och utmattad i huvve än mina 12 timmar på jobbet idag. Jag blir fan galen! Hon får bli nakenfis i värsta fall, men man vill ju ALLTID ha täcke i nödvändigt väder så som storm och nederbörd. Suck.

Hade sett en stallkamrats täcke som hon köpt på Hööks, och tyckte det verkade så trevligt i passform osv. så jag köpte ett och provade idag. Katastrof. Verkade lovande, men så fort hon får röra på sig så ba... HEJDÅ! och så far det bakåt och stramar åt framtill. Provade även några täcken i stallet, men nä. Alla har samma "beteende", det ser ni på bilderna nedan. Det dras bak i manken. Och stramar därför åt i bogen.

Bucas och Amigo sitter bäst. Amigot sålde jag i somras för det satt inge bra alls då, men nu satt det mycket bättre. Millimetern bättre än Bucas-täcket. Jag tänker då när hon går, så känner jag hur det känns kring bogar och manke medans hon rör sig. Båda känns okej, men Bucas sitter åt lite mera. När jag hade min bogförlängare satt det ju grymt bra i bogen, men som jag skrev igår så stramade det i manken då istället. Vad är fel?! Nu har jag sytt till en ännu kortare bogförlängare, så det kanske blir ett lagom mellanting. Att det lättar i bogen men inte stramar så överjävligt i mankammen. Det är typ... mitt sista hopp? Jag har bara köpt Bucas-täcken för 3500:- och måste troligtvis sälja hela skiten. Känns jättebra. :-) Men, de är ju en småsak egentligen! Min häst lever och mår bra, det går bra nu... det är bara täcken. Nonsens. Eller? För mig är det en stor grej, jag vill ju som sagt ha täcke på stackarn när det är skitväder åtminstone. Och nu kan jag inte det förrän jag hittar en lösning, vilket verkar omöjligt!

Jag tänkte även... är jag för noga? Hittar jag fel som egentligen inte finns nu? Men, för det första ser jag i pälsen att det börjat ruggats på bogspetsen, och redan där tyder det ju på att täcket sitter för hårt. Sen så kände jag på hennes hagkompisar hur täckena på dom sitter, och dom sitter PERFEKT. Mjukt och skönt i manke och bog/bringa. Så, då fick jag klart för mig hur bra ett täcke SKA sitta. Och kan sitta. Och att det inte måste klämma antingen eller.

 
Haha jisses... vissa mer katastrofala än andra!

Täcken jag provat nyligen är:
* Hööks, flera modeller
* Shires typhoon halvhals
* Bucas Freedom
* Bucas Smartex
* Bucas Irish Turnout
* Amigo Bravo
* Hansbo, flera modeller
* Nisch, flera modeller
* Horze Avalanche Halvhals

Flera av domhär är för hästar som typ kallblod, grova hästar.. och vissa är för smalare hästar och bogar. INGET funkar ju??? Det som funkar bäst är ju dom för smalare bogar, dvs Amigo och Bucas Freedom. Men ändå för trångt.

Skulle vilja prova Rambo... men vägrar köpa ett innan jag får prova. Någon som har andra tips??

Kommentarer
Postat av: Malin

Tror du ska ha ett täcke där hals och bogskärningen går ganska högt upp och jag tycker att täcket på bild 3 i detta inlägg ser ut att sitta bäst :)
Kollade på horze och fann detta....kanske något som skulle funka?
http://www.horze.se/vintertäcken/horze-avalanche-vintertäcke/24530.html#TLB/NDB

Svar: Jo som jag skrev så kändes Amigo-täcket bäst. Men ändå inte bra.. :/ Skrev en lista på vilka jag provat och där finns Horzes Avalanche-täcke med, och det funkade tyvärr inte. :( Det drogs bakåt enormt och stramade hårt kring bogen o bringan. :/
Josefine Fred

2014-10-25 @ 23:41:35
URL: http://rajala.blogg.se
Postat av: Anonym

Vad är det för strl hon har på täcke?
Tycker att sista bilden ser bäst ut förutom att halsöppningen ser för stor ut.
Har ett sånt täcke till min frieser., och han har riktigt kraftig hals och bog. Det täcket sitter super på honom.

Svar: Hon har haft 135-140 men har köpt 145 på alla nya täcken för dom sitter bättre då 135 blir alldeles för snävt i bogen.
Oj tycker du? Tycker det ser riktigt illa ut faktiskt.
Josefine Fred

2014-10-26 @ 00:10:31
Postat av: Karoline

Fast ett Rambo på 100 gr utan liner är ju inte så dyrt, plus att du kan sälja det om det inte passar. Men som sagt, V-knäppning ska det vara.

Svar: Inte så dyrt? Ja allt är väl relativt! Tycker det är väldigt dyrt. Jo, sälja går ju alltid men får ju inte igen pengen då. v-knäppning verkar intressant så ska få prova det nu i veckan då en vän till mig har Rambo-täcken. :-)
Josefine Fred

2014-10-26 @ 00:13:08
URL: http://odemaa.wordpress.com
Postat av: Ylva

Hej! Ramlade in på hit å såg dina besvär ang täcken... Har haft samma m F... Vi tog faktiskt å provade en stl mindre än vad hon "ska" ha... Å ... Det funkade helt suveränt... Det är lite kort... Men det passar över bogen å sitter bra runt halsen! / 😄

Svar: Tack för tips men problemet är att hon "växt ur" sina 135-140 täcken nu o behöver 145 på många täcken istället.. :/
Josefine Fred

2014-10-26 @ 00:15:42
Postat av: Malin

Haha sorry, gick lite fort när jag läste inlägget och därav min ouppmärksamhet :P

Svar: Lungt dä :D
Josefine Fred

2014-10-26 @ 00:38:17
URL: http://rajala.blogg.se
Postat av: Lina

Som du skrev i förra inlägget så måste ju trycket ta vägen någonstans.. Täcket kan ju inte flyga i luften liksom utan måste ligga an någonstans! Så tror du vara lugn. Jag skulle kört på amigot. Alternativt testat ett Rambo. Sedan finns ju Tetris-täcket av märket Trust som har luftkuddar vid manken så att det inte ska ligga an så mycket där, har varit väldigt sugen på att testa ett sånt själv men känns lite sådär att slänga ut 2000:- på ett täcke för att testa haha!

Svar: Ja fast nu när jag känt på flera hästar och vet att täckena kan ligga helt bra och inte ligga hårt på varken bog elr manke så vet jag att det kan bli så mycket bättre. :/ Ska få prova Amigo i större storlek så får vi se vad som händer. Har beställt ett Bravo som jag ska testa oxå så får vi se helt enkelt.
Josefine Fred

2014-10-26 @ 02:30:39
URL: http://linau.webblogg.se/
Postat av: Annica H

weatherbeeta, jag har ett halvhals freestyle med 100g som jag är nöjd med,
eurostar, har inget själv men denna lösning känns lite nytänk: http://www.gustvallridsport.se/rea/euro-star-utetacke-move-240g.html,
dyon, har ett vintertäcke som dock inte använt mer än vid provningstillfället,
equiline, finns ju också men är själv inte impad över deras passform vad jag sett på bilder,
pessoa, ingen aning om hur passformen är,
du är inne på rambo, har du kollat på rambo optimo?
catago jacson finns ju också, aldrig haft något,
lit förslag såhär en söndag. :)

Svar: Tack för förslag!! :)
Josefine Fred

2014-10-26 @ 14:17:57
Postat av: helena

Halloj...då måste ja få tipsa dig om börjes egna täcken.....har dem som heter typhoon (tror ja:) men passformen är faktiskt förvånansvärt bra:) är lika kräsen som du å min polle passar bäst i amigo. Rambo å så dem från börjes tingsrys......fint skurna är dem åxå..har det där regntäcket i petrol färg med hals...som sagt mkt bra både kvalite å passform

2014-10-26 @ 18:19:47
Postat av: helena

Halloj...då måste ja få tipsa dig om börjes egna täcken.....har dem som heter typhoon (tror ja:) men passformen är faktiskt förvånansvärt bra:) är lika kräsen som du å min polle passar bäst i amigo. Rambo å så dem från börjes tingsrys......fint skurna är dem åxå..har det där regntäcket i petrol färg med hals...som sagt mkt bra både kvalite å passform

Svar: Tack för tips!! :)
Josefine Fred

2014-10-26 @ 18:19:49
Postat av: helena

Skrev fel...tyfon övergångstäcke heter det i petrol färg....

2014-10-26 @ 18:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0