Travbanan

Idag blåste det lite, så jag red på travbanan idag. :-) Slängde på henne hoppsadeln och började jogga igång i alla gångarter. I galoppen la jag inte lite avsaktningar och varvbyten, samt var noga med att hitta en lugn skritt innan hon fick ny fattning. Sen tränade vi på dagens fokus, fram- och bakdelsvändningar. Först började vi med bakdelsvändningar, och de krävdes inte många förrän dom var bra. Hon ska ju vara kvar i formen oxå, förut har jag inte krävt det. Men nu ska hon vara eftergiven oxå för så pass långt har vi kommit att hon klarar av det. Red lite bakdelsvändningar, hittade en bra skritt emellan, la in en galopp här och där. Så hon fick variera. Och inte bara ridas vändningar, för det blir lite uttråkande för henne.
 
Sen blev det paus, sen körde vi igång med framdelsvändningar som är svårare. Jag tänkte lite fel i hjärnan först, så dom blev bakvända på nå vis. Men när jag kom på det och gjorde rätt istället blev det mycket enklare! Här är det mycket svårare med formen. Men jag la ner form-tänket och tänkte att vi bara skulle göra rörelsen rätt, för hon blev lite för ivrig och före mig, så hon påbörjade bakdelsvändningar och grejja med röva fast vi skulle flytta framdelen osv. Ambitiös som hon är, och lite ivrig o stressad sådär när hon inte vet vad som förväntas riktigt.
 
Så när jag rannsakat vad det var som egentligen hände med bakdelen osv, så hittade jag hur jag skulle göra och hur jag skulle använda ytterhjälperna för att hålla rumpan på plats i vändningen, och då gick de jättebra. Så jag avslutade ganska snart där. Det är en bra början. Detta är inget vi jobbar på nånsin.... Så det är dags nu, och detta var en bra början som sagt!
 
Arkivbild... men lite flipp bjöd hon på idag oxå! Helt plötsligt kunde hon inte galoppera i höger varv, nix, de gick inte sa hon.. O körde ut röva, började studsa, skulle inte bära sig. Tillslut fattade hon bara vänster, och hade sig. Haha. Jag var bara lugn och bad lungt om vad hon skulle göra, och tillslut fattade hon höger och galopperade jättetrevligt. Ja, det kan inte vara lätt att ha det sådär rörigt i lillhjärnan inte! som dendära rödingen har. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0