Ridning x2 (Ia-träning)

Imorse runt 7.45 bar det iväg för mig och Bella till Timrå för lite träning för Maria Eriksson. Bella var så sjukt nervös när hon skulle åka idag, att jag aldrig sett henne skaka sådär sjukt mkt. Hela huvudet o allting, när jag gav henne ett päron så ba vibrerade hela huvvet på na när hon försökte ta det. Ja, herregud vad nervös hon var. Hon blir sådär ibland, sällan, men det händer. Inte på sommarn. Det sker mest på hösten.
 
När vi kom fram var hon lugnare. Stod inte o skakade, utan käkade hö och verkade ändå rätt nöjd. :-)
 
Träningen gick super! Eller, det fanns ju en del som satt fast och som vi fick jobba extra med, som inte flöt så bra som skulle önskas. Men jag känner ändå att det var ett kanonpass. Bella har fått SÅ fin travtakt. I högervarvet var hon riktigt fin idag, faktiskt finare än vänstern, för där var hon lite krånglig lilla fröken..
 
Fick rida lite skänkelvikningar och få lite tips på hur jag ska göra där. Vi har ju svårt för dedär.. Undan vänster skänkel fick jag tänka utåtställd (alltså högerställd), bara för att få in dendär högerbogen hon gärna vill maska undan. Och det var en liten utmaning de! Vi tragglade inte ihjäl oss, utan några ggr så jag fick känna vad vi var ute efter. Så jag kan jobba vidare. :-) Undan höger skänkel går mkt bättre. Men de är bara några steg som blir bra, som jag får vara glad för och försöka komma ihåg till nästa gång. Vi tränar på!

Red lite förvänd idag. Vänster först, hon var trög! Kände att hon inte riktigt var framme för skänkeln i vänster galopp, så när jag kom in i den förvända bröt hon av. Sen fick vi fatta förvänd igen, och det trodde jag aldrig skulle gå. Men de gick på första försöket! :D Fick sen ligga på volten i förvänd, och då blev det överilat tempo. Fick även ställa henne åt höger, MYCKET, i den förvända. Även där för att få koll på högerbogen. Klurigt värre!

Högergaloppen då. Den var fin! Gick över till förvänd, och först blev de lite överilat men jag fick sätta tillbaka henne till hennes lugnare takt och tempo. Och då bröt hon av, och då när jag skulle fatta ny så fick hon flipp. Hon kunde bara fatta vänster. Så jag fick skritta henne lugn, och sedan rida 2m innanför spåret, och fatta där, och vips så tog hon förvänd högergalopp! :-) Det gäller att lirka... Och efter den, så jäklar vilken fin förvänd högergalopp hon bjöd på!! Riktigt stark och trevlig takt, och hon kändes väldigt bärig och stadig. :-D Efter det fick vi bryta av, och jogga. Lång och låg. Och få henne att sträcka ut. Fick jobba tills hon blev lugn och inte sprang så mkt i traven, utan vi fick avsluta när hon började bära sig igen och vila på steget.

Supernöjd!! :)
 
 
Sedan var det dags att rida Vitter. Ett kallblod i stallet. Supersöt! Red bort till paddocken och jobbade mycket i skritt. Har aldrig ridit en så envis häst nånsin! Som en tjurig liten shettis! ;-) Fick jobba och jobba för att få honom mellan skänkel och hand, och att övht gå på en volt utan att börja dra mot utgången eller börja köra ut bogar och bakdel för att han minsann inte kände för att göra si eller så. Envis kille som sagt! Men på slutet trillade poletten ner och han följde mina ben och vägar utan att börja bestämma. Så då avslutade vi där. Jag är nöjd! :-)
 

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Kul att det går bra för er :) Måste bara fråga, varför har hästen längst ner en luva fastknuten på mulen? Bara lite nyfiken :P

Svar: Jaa superkul! Han har ev head shaking syndrom. :/
Josefine Fred

2014-09-23 @ 16:20:18
URL: http://www.zkold.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0