Tävling

Idag var det då dags för tävling igen. Efter en vecka av sjukdom och legat i sängen/soffan hela dagarna i princip.. Inte alltför väl förberedd då vill säga. ;-) Hade med mig bästa Sandra idag, som jag hämtade upp efter vägen. (Y)
 
Framridningen var hon sjukt tjaffsig i munnen. Höll på greja med tungan, vägra göra som jag ville, så fort jag krävde något så stretade hon elr stannade för att slippa. Vi tragglade på en stund, och tillslut började hon lyssna. Då red jag övergångar skritt/trav/halt, och då gjorde hon jättefina halter, och började runda sig fint i svängarna. Tog sedan vänster galopp som hon var supernöjd i. Lugn och tillfreds, och påverkbar. Fin!
 
Red sen ner till collectingring och fortsatte. Där lugnade hon ner sig ytterligare och vart ganska så fin i skritten. Galopperade lite i höger varv och fick igenom henne hyffsat.
 
Väl i programmet gick det ganska bra. Jag känner ju att jag vill få igenom henne mer i sidorna, att hon ska slappna av lite mer, och lyssna lite bättre på vart vi faktiskt ska. Det blir att vi vinglar när vi ska rida på en linje, och då hamnar vi ju före/efter bokstäverna. Dock fick vi 7a på korrektheten så det verkade inte synas så väl! ;-)
 
Har kikat på ritten i efterhand på film, och den ser riktigt fin ut. Jisses, hon börjar ju tusan skritta normalt i mellanskritten oxå. Annars spänner hon ju upp sig som fan och trippar tills travfattningen efter ökade skritten. Men nu så längde hon på dom små bakbenen och klev på bättre. Är faktiskt jättenöjd med allt utifrån filmen. Som sagt, jag vill ju ha lite mer avslappning och sådant. Sen behöver jag kunna påverka henne lite bättre nu för att komma vidare, så jag ska börja ha sporrar ibland. Har provat en gång, och de tog hon väl. Men jag känner att något fattas nu när hon börjar bli så pass välriden. Hon tkr det är jobbigt och blir då lite trög för hjälperna ibland när jag vill att hon ska ta i liiite mer. Runda sig lite mer, flytta lite mer osv.

Ska även ringa vet. för tandkoll på måndag. Jag tror inte hennes tjaffsighet sitter i munnen. S gjorde det ganska uppenbart för mig att det nog är en tröskel vi håller på kliva över igen. Man får ju alltid nån form av bakslag, och detta är nog vårat. Hon testar.. Förut har hon ju bara struntat i hjälperna och blivit spänd och gått som hon vill, men nu när jag kommer åt henne så bra så kan hon inte göra så, och då tror jag hon provar göra på annat vis. Men jag rider igenom denna lilla storm så är vi nog snart back on track igen. :-)


Kommentarer
Postat av: Sandra

Ni är så duktiga så!:D <3

2014-09-06 @ 19:05:04
URL: http://www.sandrasn.blogg.se
Postat av: Emma Eriksson

Får jag ställa en fråga? Tycker du att du stött på mycket fördomar och elaka kommentarer när du varit ute på tävlingsbanorna för att du rider en travare? Har du någon gång känt att du blivit dömd orättvist av domarna pga rasen du rider? Hur har du i så fall tacklat det hela?

Svar: Självklart får du ställa en fråga :-). Nej jag har aldrig blivit dåligt bemött på varken träning eller tävling. Jag har upplevt mig få lägre procent kanske 2-3 ggr men inte nödvändigtvis pga rasen. Möjligtvis den ena domaren, men hon dömer så sjukt sällan. Överlag har vi väldigt rättvisa domare här tycker jag. :-) Skulle jag bli nerdömd av ngn särskild domare gång på gång skulle jag välja att inte tävla för den tror jag.
Josefine Fred

2014-09-06 @ 21:36:23
URL: http://www.saqubek.forme.se
Postat av: My

Ni är jätteduktiga och det är kul att se hur procenten stadigt går uppåt:). Har du nån gång provat rida med ett Sprengerbett? Finns massor av olika modeller, men alla är anatomiska och de flesta hästar blir ffa mycket lugnare i munnen. Jag tror iofs precis som du, att detta är något ni kommer att rida igenom, men överlag hade det kanske inte varit så tokigt att ha ett ett hon suger tag i och lägger lite stöd på? Dom är dyra etten, men vet att Grafströms har en deal så att man kan få prova dom först.

Svar: Tack så mycket My! Nej jag har inte provat men jag har varit sugen.. dock är problemet att det inte finns några i 9,5 som hon har, max 10,5cm. Vet att någon modell finns i 10,5cm, men de är så sällsynt.. Hittar inte några. Försöker främst leta begagnat. Men som sagt, är sugen! Isåfall på ett 3delat. Hojta till om du vet nånstans dom finns i den strl :)
Josefine Fred

2014-09-09 @ 13:44:04
Postat av: My

Mina ponnier går på 11,5 trots att de egentligen ska ha 10,5. Eftersom betten är svängda blir dom lite mindre i munnen på hästarna:).

2014-09-09 @ 15:51:26
URL: http://fiorano.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0