WOW!

Dressyrträning för Maria Eriksson idag. Jag började rida fram själv ute på plan, och jäklar vad fin sessan var! Blev helt chockad. Stadig, tog ut steget, tog stöd i bettet, tuggade/släppte inte bettet nånting. Fipplade inte med tungan. Inget munnande alltså. Fina halter med bibehållen form och fokus.
 
Jag hade en bra känsla inför träningen helt enkelt! Fick veta att vi skulle vara inne, och jag tänkte bara happ. Det kommer gå skit. För hon var hemsk att rida där sist, rädd och tittig för allt.
 
Väl där inne gick de väldigt bra! Jag berättade om Bellas munnande, för det började hon med DIREKT det ställdes krav. Då gick Ia och kollade, och som jag misstänkt så lägger hon tungan över bettet den lilla räbban. FAN liksom. Så hon snörade åt snokremmen och höjde bettet ett hål, och jag fick brustet mammahjärta! Haha. Huvva. Men, mönstret måste brytas. Denhär damen har kommit på sätt förr, för att komma undan, och det slutar hon inte med frivilligt. Så har hon väl kommit på detta så kommer det bara gå fortare o fortare för henne att göra så.
 
Iallafall, WOW vilket jäkla pass! Jag svävade på moln typ hela passet. Mina magmuskler jobbade flitigt, men i övrigt var det finfina hjälper som gällde. Behövde inte nöta eller kämpa nånting! Hon var så vansinnigt fin. Har aldrig känt en sån känsla förr. Kändes som att sitta på en riktig dressyrhäst (vilket jag inte gjort), haha! Helt sjukt. :-D Otroligt rund och fin form, lätt att böja/ställa, med på noterna, och vilken TRAV! Hon tog ut steget och ja.. svävade fram. Det var magiskt. Jag bara satt och log. :-) Galoppen var oxå fin! Vi strävade efter att hitta samma stadiga form där, och där fick hon kämpa lite mer, men det var absolut inga problem. Jättejättefin!
 
I avsaktningarna vill hon springa då det blir jobbigt, och då måste jag ta i henne lite mer och lirka lite för att få henne till korrekt arbete igen, och DÅ börjar hon fippla med munnen igen. Så det är bara när det krävs extra av henne, och det blir jobbigt, som hon försöker lägga tungan över.

Men.. ja.. jag ska kolla upp lite och se vad jag kan göra åt saken, och om jag nånsin kan få bort denhär fixidén...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att det går så bra för er! Jag kan tipsa om bett som fungerar väldigt bra på min kille. Han la också tungan över bettet när det ställdes krav.
Gå in på bombersaus.com och kika på bett som heter Happy mouth. Det blir inget gomtryck av dom betten.

2014-09-09 @ 21:16:57
Postat av: Anonym

Skrev fel., Happy tongue heter modellen av betten. Finns under det blåa på deras sida

2014-09-09 @ 22:15:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0