Dressyr

I förmiddags red jag och Bellan iväg till paddocken för lite dressyr. Med oss hade vi Melina som skulle fota lite. :-) Jag var därför liiiite nervös, elr ja, prestationsångest heter det visst. ;-) Det blir alltid lite annorlunda för mig när någon är med, när någon ser. Men så är det väl för dom flesta.
 
Började iaf i skritt som vanligt, hon var lite spänd. Men kom lös ganska bra ändå. Provade bakdelsvändningar men idag var dom katastrof.... det var någon som blev bra på slutet. Sedan joggade jag igång, och hon var rätt fin! Red lite tempoökningar på diagonalerna, och la in volter osv. Hon var fin!
 
Galopperade sedan i högern. Och själva galoppen i sig, kvalitén, var inte dålig. Men det var en dålig dag för galoppjobb.. Hon var rätt sur, och i varje hörn då jag bad henne ta i med sitt inner bak och runda sig runt innerskänkeln, så bytte hon galopp med frambenen.. Så jag fick bryta av och fatta ny massa gånger för att hon hade sina ideér.
 
Sedan skrittpaus innan vi red vänster galopp. Den bad jag Melina att filma, för den brukar alltid vara bättre och alltid vara BRA. Och det kunde ju vara kul att ha på film tänkte jag. Men jo tjena, den var inge vidare heller. Hon kändes spänd och kom aldrig till för att runda sig riktigt, och på filmen ser det tusan ut  som jag rider i slow motion. Det kanske jag gör. ;-) Gick över till förvänd, och här började hon krångla, hon bröt av och hade sig, men bara på ena delen av paddan där hon blev extra spänd för hon var rädd. Så jag gjorde om tills vi klarade den delen av paddocken och sedan skrittpaus.
 
Därefter körde vi lite travjobb, och då red jag skänkelvikningarna från LA:3an, till bokstaven X, och sen volten där efter, och sedan red jag ut i andra varvet och red om samma sak från andra hållet. Så rullade vi på. Och detta jobb gick SKITBRA! Efter någon minut kom jag på mig själv att sitta med handbromsen i konstant, och aldrig "bli klar" i handen. Så jag släppte bromsen och slappnade av i armarna, och började istället rida med magen. Och DÅ jäklar kom flytet, och takten, och känslan. Allt. Visst tappar jag lite kontroll och hon kan bli lite springig, men det löser vi med en volt, men INTE genom att dra i tyglarna. Och förresten, skänkelvikningarna kändes fan asbra idag! Har jag någon gång sagt det? Jag tror inte det. Det tar sig minsann. :-D
 
Dock måste det bli stenhård träning för min del när det gäller armar/händer/mage asså.... Jag var helt slut i magmusklerna efter 5 minuter på slutet av ett pass på ca 60 minuter. Liksom?! Jag måste komma  till ridning tidigare, och orka mer. Pressa mig mer. Blir så irriterad på mig själv. Nu blir det hårdträning av mig själv och min sits.
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia Forsbacka

Ni är så fina!

Svar: Tack!!😀
Josefine Fred

2015-04-25 @ 17:50:09
URL: http://forcebacka.blogg.se/
Postat av: Emma Eriksson

Så himla fina! Bilderna blir alltid så bra också, vem är det som brukar stå bakom kameran? :)

Svar: Tack! Det är lite olika, idag var det Melina 👍😀
Josefine Fred

2015-04-25 @ 19:40:53
URL: http://www.saqubeck.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0