Dressyr på fin tjej!

I förmiddags red Bella och jag iväg mot Ark paddocken för lite dressyr i blåsten. Eftersom hon varit rätt tung de tre senaste passen så tänkte jag att, OM hon är det idag, så får det bli arbete anpassat för det, lite repareratänk. Och sedan kommer massören idag så då tänkte jag att om hon hittar något då så får Bella en kortare vila.
 
Men, idag var hon sig själv! Hon var jättefin. :-D

Började med att skritta, och i början var hon lite stum främst i halterna. Men helt OK i övrigt. Vi jobbade på tills det kändes bra i båda varven. Sedan gick vi in på stora mittvolten och red bakdelsvändningar, som även idag gick jättebra. Ska bli kul att stämma av med G sedan och se hur bra vi gör dom egentligen, och hur vi kan gå vidare för att få dom bättre.
 
Sedan joggade jag igång, och då red jag igenom LB:2ans travdel först, och sedan LA:3ans travdel. Gick skitbra! Hon var riktigt ridbar och formade sig kanon i volterna osv. I början var hon dock lite ostadig så jag la in lite volter och utåtställning innan vi körde igång programmen. Men det gick som sagt skitbra. Hon var riktigt med. I LA:3an gjorde hon halten och ryggningen kanon, och skänkelvikningarna helt OK. Den lilla bågen med förlängd tygel gick oxå kanon.
 
Sedan fick hon skritta innan vi körde lite galopp. Och då red jag först längs spåret där jag la in 10-15m volter, och hon var KALASFIN! Började i höger galopp och den var fasen riktigt bra idag. Hon formade sig fint i volterna och kändes mycket mer rakriktad än vanligt. Lyckades rida henne mot yttertygeln idag. När jag ridit 1-2 varv på fyrkanten så började jag jobba med lite förvänd galopp. Red in mitt över ridbanan och kom ut i förvänd galopp, red ett varv och sedan vände jag mitt över ridbanan igen och kom ut i rättvänd galopp. Så höll jag på några gånger. Hon var kanonfin. :-)

Bröt av till trav (jättefint avbrott) och fattade ny galopp, vänster. Gjorde samma arbete här, vilket gick bra. Men hon kändes lite svagare i den förvända där, så hon bröt av några gånger, men vi fattade bara ny.

Sedan travade vi av lång och låg, hon saktade av själv och var väldigt nöjd.

Jag avslutade här, så struntade vi i att jobba övergångar, för hon var så himla fin detta pass och då känns det onödigt att börja traggla med något annat. Vi kör lite övergångar nästa pass helt enkelt :-D
 
Nu ska jag snabba mig upp till stallet igen och ta in Bellabus så kommer massörJossan kl 14.
 
arkivbild

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Fin häst!

2015-04-17 @ 14:36:10
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Anonym

Härligt att det gick bra :)

2015-04-19 @ 20:39:25
URL: http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0