Dressyrlektion för Ia

Idag red jag och Bella för Maria Eriksson igen, första ggn på tre månader tror jag. Det gick jättebra! :-D I början fick jag skritta och hitta en bra skritt, sedan la vi in trav, och red övergångar mellan skritt/trav. Noga med att hitta skritten där efter traven igen. Fick bra tips att få henne till en lugn skritt igen, och det är att jag måste våga påverka henne. Jag blir så försiktig när hon spänner till, men jag ska störa hennes lilla bubbla och ställa utåt vs. inåt ganska kraftigt, och inte fastna utan vara alert i hjälperna. Det tog inte många ggr så hajade Bellan grejen och hittade en trevlig skritt där hon svingade ryggen istället för att låsa sig.
 
Fick rida lite öppnor i traven, vilka gick helt OK. Sedan la vi in galoppjobb, först på volt, och galoppen var skitfin idag! Började i högern. Sedan fick vi gå in i förvänd galopp, och den var kanon. :-D Jättefin. Sedan fick vi stanna på volt igen och där red vi skritt/galopp övergångar, och fortsätta att hitta skritten där emellan. Gick kanon.

Sedan gjorde vi samma sak i vänster varv, där var den förvända lite svagare, men ändå gick det väldigt bra. :-) Sedan så fick hon skritta på lång tygel, och då trodde jag vi var klar, när Ia säger att vi ska prova enkla byten eftersom hon gjort skrittövergångarna så himla bra.

Så vi gjorde dom som dom går i MSV C programmet, en gång i vardera varv först. GICK ASBRA! Jäklar vad fin hon var. Saktade av fint, skrittade, och fattade ny. Men sen mina vänner, skulle vi göra samma sak en gång till, och då har hon hajat grejen och "kan själv", så då ilade hon iväg lite i båda varven. Vi fick göra om en sista gång och då fick jag bromsa lite, och då blev det superbra igen.
 
En väldigt bra början med andra ord! :-D
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0