Dressyrpass

Idag red jag ett dressyrpass på Bella efter jobbet, i våran paddock i stallet. Jag hade skritt i huvudet, för som sagt så ska jag ta itu med den nu igen. Skrittade först två varv runt travbanan, och gick sedan upp och började jobba ganska snart i paddocken. Som vanligt hade hon sugit åt sig massor av förra gångens skrittjobb, så idag hade vi ett mycket mycket bättre utgångsläge.
 
Började i skritt på fyrkantsspåret, och hon gick direkt med eftergift och ställde sig fint i sidorna. Jag la in halter och volter som funkade OK. I volterna ökar hon takten lite och försöker springa iväg, men vi fick till bra volter oxå. Ibland spänner hon till och tror att vi ska trava, men hon är lätt att få på rätt spår igen.
 
Sedan provade jag bakdelsvändningar, dom brukar ju funka halvkasst. Men idag kändes det till och med bra!! Riktigt bra i båda varven, så jag red bara två st i varje varv och sedan var jag så nöjd. Hon var jätteduktig. Fasen vilken skillnad det blev då jag skrittjobbat henne så att hon tar förhållning/ställning innan vi börjar med sånthär.
 
Sedan joggade jag igång henne, hon var rätt fin! Kändes lite taggad, men jag red på. La in volter osv. bytte varv ofta, la in någon skrittövergång osv. Hon svarade bra. Hon blir ju dock lite taggad som sagt och då får det ta lite tid innan vi hittar skritten igen.
 
Sedan fattade jag galopp och galopperade, och hon var jättefin här oxå. La in volter och det gick bra. Hon fortsätter forma sig efter skänklarna där, så det känns kanon. I högervolterna var det lite svårare för henne dock, men helt OK.

Efter skrittpaus här så körde vi igång med travjobb. Lite skänkelvikning bara för att känna på henne. Och jag blev imponerad för det kändes BRA här oxå. Jag som kan vara ganska självkritisk och just i skänkelvikningar elr sidvärts över huvudtaget så har jag väldigt låga krav då jag annars blir besviken. Men idag kändes det till och med bra. :-D Så jag red inte alltför många. Undan vänster skänkel är svårast, så jag jobbade tills det kändes OK i den sidan oxå. Sen emellan så blev hon ju taggad, men jag la volt innan och försökte tänka på att rida med magmusklerna så blev det bra.

Sedan red jag igenom LB:2an. Det är dags nu när tävlingssäsongen sätter igång snart. Jag är alldeles för dålig på att rida igenom programmen. Jag behöver träna och ta igenom programdelar mer, så att det finns en chans att bli bra på tävling.

Hon var rätt fin då jag red igenom programmet. Mellantraven kändes ASBRA! Jag såg till att ha henne lite samlad innan, och sedan red jag mellantraven som när jag fick träna för G. Fasen vad bra den kändes, och så fin avsaktning. Som sagt hon skötte sig fint framtills efter skritten, då taggar hon till jävlar i min lilla låda. Så där började första momentet att ta igenom, nämligen övergången från mellanskritt till trav. Hon spänner till i hela kroppen, blir hög i formen och så fattar hon galopp just för att hon vet att galopp kommer strax efter hörnet. Så jag vände över ridbanan i trav och saktade av till skritt vid hörnet, och ny travfattning på rätt ställe, ända tills hon gjorde det bra. Därefter fick hon galoppfattning på rätt ställe. Galoppen var fin.

Nästa ställe vi fick stanna upp var ju då efter galoppen, avsaktningen var helt OK, och stegen efter. Men sedan taggade hon till inför nästa fattning, så jag la en volt/vände över ridbanan och så fattade vi galopp sedan, vilket gick mycket bättre. Sedan efter avsaktningen var hon såklart taggad, så jag fick lägga någon volt där oxå innan vi begav oss till andra mellantraven. Den var OK första stegen, sedan tog hon galopp. Men en lugn galopp och ingen panik när jag bad henne sakta av heller. Sedan gjorde vi halten, vilken gick bra.

Nästa del att jobba med blev travfattningen ur halten. Där spänner hon till i hela kroppen och pinnar iväg för allt hon är värd. Så det gjorde vi om ända tills hon fattade en lugn trav med bättre travtakt. Eller en OK travtakt. Och så vände vi upp och gjorde halten.

Jag är jättenöjd med passet. :-) Det var massor som var bra idag. Min lilla rödpuppa. <3
 
Bullan efter passet, hon fick gå lös i paddocken och skritta av sig själv medans jag tog in grejerna. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0