Gårdagen

Igår efter jobbet (elr utbildningen) så for jag till stallet lite snabbt och gjorde iordning B för lektion för bästa Gittan. For över till klubben och tränade en sväng med andra ord.
 
Det blåste, som vanligt nu för tiden. Och på uteplanen har hon inte varit sen i höstas, så jag undrade hur det skulle gå egentligen... Skrittade fram och bad om ställning/böjning, volter och halter som vanligt, tills hon kändes bra. Sedan ett par bakdelsvändningar, gick fint! Körde igång i trav på en spänd tjej. Körde lite övergångar med fokus på svingande rygg även i skritten. Gick väl OK, förutom att hon var så taggad i traven. La henne på en 8 volt och försökte hitta mer balans och bärighet i henne. Gick sådär.
 
Galopperade igång i vänster galopp, och jäklar vad laddad hon var! Jag lät henne galoppera på friskt, med lite tempoväxlingar och volter. Hon skötte sig rätt OK lilla Bullan.
 
Sedan skrittpaus innan jag körde igång i höger galopp, och asså.. jag vet inte vad som hände?! Men hon kändes så sjukt konstig. Spänd, och så undrade jag om hon endast hade 3 ben!? Kändes askonstigt. Och skulle jag lägga en volt så blev det typ katastrof, hon bara stod emot och ville inte slappna av och bära. Men jag red på, och försökte ändra tempo och lägga volter osv. längde tyglarna för att hon ska våga komma ner och slappna av. Så det blev lite bättre på slutet. Här ungefär kom G.
 
Gick och frågade hur tusan hon såg ut från marken, och ja, G tyckte hon var väldigt spänd.
 
Vi körde igång med travjobb, men vi fick ändra planen där för det passade inte att gå på volt och göra tempoväxlingar idag, utan vi körde igång med skänkelvikningar på lång diagonal istället. Gick ganska så bra faktiskt! Finner bättre flyt nu, och börjar smått hitta känslan. Men det är en bit kvar innan jag vet vad jag håller på med så att säga.
 
Sedan körde vi galoppjobb, först i vänster varv och på volt. Jag hade med mig Ia's tänk om att jag ska ha henne mer rak på yttertygel, och då påminde G mig om min ytterskänkel, och hon blev ASFIN lilla Bella. Kanonfin alltså.

Sedan över till höger galopp, och då hade jag med mig samma tänk där, med ytterskänkeln. Och asså.. jag har aldrig ridit henne så jäkla bra i höger galopp NÅGONSIN (känns som att jag skriver så jämt). Hon blev så jädrans fin, bärig och RAKRIKTAD för en gångs skull. Förbaskat fin. Hon började då att krypa ner i formen varpå G ber mig att rida med mer buren hand och hjälpa henne att orka. Och hon var så fin som sagt. Sedan bröt vi av, och Bella bara dog av till skritt.. och jag kände hur hennes rygg var SÅ trött. Vi höll inte ens på länge, men det var sjukt effektivt då vi kom åt hennes högra bakben sådär.
 
Så jag hoppade av och skrittade av henne för hand helt enkelt. Fina fina Bellis!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0