Solorake

Idag har jag införskaffat mig en SoloRake, ett slags trimningsverktyg för manar/svansar osv. Jag började googla runt för jag kom på att jag måste göra nånting åt Bellas tjocka man i år. Hon har så tjock man på mitten så det är skitsvårt att knoppa henne på ett bra sätt. Det blir spretigt osv. Så jag hittade SoloRake och SoloComb och läste på om för- och nackdelar med båda. Det fick bli en SoloRake då jag vill tunna ur.

Läste dock att vissa är missnöjda för det blir som stubb på hästen efter ett tag, medans vissa inte märker av nånting konstigt ett spretigt. Så vi får helt enkelt se vad jag tycker om den efter några månader.

Jag började med svansen, och var rätt osäker på om jag skulle våga haha. Men det blev asbra! Det tog bara 4-5 drag så var den klar.

Manen är som sagt jättetjock så den fick jag hålla på med ett bra tag. Sen märkte jag att den skär inte, som jag förstod det som att den skulle göra? För jag såg rötterna på stråna och B var liiite irriterad där på slutet och ruskade lite på huvudet osv. Hon var inte arg eller så så jag tror inte hon "lider", mer irriterad för att det kanske kliade elr så.

Men resultatet blev jättebra iallafall. Jag tror jag ska prova knoppa innan jag gör mer. Den är fortf. lite tjockare ifrån mitten och uppåt, men som sagt jag ska prova knoppa och se hur det går. Sen kanske jag tar bort mer vid behov. ;-)


Das svans ;-)

Manen- FÖRE

Manen- EFTER

Som sagt det syns inte så mycket på bild men det känns och syns IRL :-D
 

Kommentarer
Postat av: Melina Jäderblom

Snyggt ju!! :D

2015-04-14 @ 20:13:13
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0