Uteritt

For iväg på långrasten idag och red en sväng. Det var tänkt en joggingtur på grusvägarna. Först red jag skritt- och travövergångar, och hon har så skön och trevlig trav i början. Med bra tryck, tempo och takt. Fast utan att jag kräver något speciellt mer än att hon ska lyssna då jag ber henne sakta av. Sedan gick det lite utför då hon blev mer spänd, så då lyssnade hon inte alls lika bra lilla fröken. Men vi fortsatte med övergångarna, och noggrann med att ryggen ska swinga innan hon får göra något annat än skritt.
 
Sedan red vi upp i skogen där hon fick gå i kravlös galopp där jag stod i lättsits. Supermysigt! Dock var hon rädd för lite ett och annat så jag fick mana på henne lite för att få fram henne. ;-) När vi sedan vände och skulle ner därifrån så var hon ju supertaggad, men jag försökte bara få henne hyffsat taktmässig i skritten istför att hon ska låsa sig och bli spänd. Gick väl sådär.
 
Sedan när vi kom ut på grusvägen igen så red jag trav i tempoväxlingar. Mellan typ tre olika "växlar". Hon fick gå i arbetstrav, lugnare trav och så mellantrav. Hon tyckte mellantraven var askul! Haha. Men hon lyssnade faktiskt hyffsat bra när jag tog tillbaka henne. Hon lyssnade bra för sätet samtidigt som jag fick ha en ordentligare kontakt med munnen. Men lyssna det gjorde hon! 
 
Sedan skrittade vi hem, en pigg och glad brutta! 
 
Imorgon blir det oxå en uteritt, planerar ev. lite klättring. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0