Dressyr

Ikväll tog vi oss ett dressyrpass i paddocken jag och B. Jag hade fortsatt fokus på takten i alla gångarter, men främst skritten och traven, samt att hon ska vänta och att hon ska ta i. Det gick jäkligt bra idag, det känns som vi hittat rätt igen.
 
Jag började i skritt, och istället för att börja fippla runt och fokusera på eftergivenheten i halsen, så fokuserade jag bara på takten. Att hon ska gå i en lugn skritt, runda sig för innerskänkeln utan att rinna iväg. Så fort hon rundar sig så brukar hon försöka smygöka takten istället. Men jag var alltså supernoga med att hon skulle ha alla delar på plats, och då går hon ju i en jättetrevlig form. Alla halter satt utan problem, bakdelsvändningarna var oxå okej.
 
Joggade igång och red lite övergångar, jättefin tjej. Hon försökte såklart smygöka så jag fick vara övertydlig att rida lätt i en lugn och tydlig takt så att hon svingar ryggen och verkligen rör sig.
 
Joggade igång i galopp och hon kändes rätt fin, hon smygökade här och hon lyckades. Haha. Hon tyckte arbetet var förjäkla jobbigt, som egentligen är så kravlöst det kan bli, men inte om man är van att springa lite för fort så att man slipper att verkligen ta i. ;-) Så, i galoppen fick hon gå lite friskare, men ändå i en låg och rund form där jag försökte att bara rida med magen.
 
Efter det fick hon skrittpaus, och när jag skulle ta tyglarna körde hon ner nosen i sanden lite till, och ba Snällaaa, kan vi pausa liiiite till... Hon riktigt sträckte ut hela överlinjen så det tog bra på henne.

Jag tog iallafall tyglarna tids nog och körde igång med lite trav. Skänkelvikningar, vilket gick skitbra. Hon var väldigt fin! Jag fick vara noga att rida takten även här, så att hon inte rann iväg, men hon var så lyhörd och fin. Jättetrevlig. Så efter skänkelvikningarna så red jag LB:2ans travprogram, och efter det LA:3ans travprogram. Hon var ASFIN! Allt funkade. Volterna var hur fina som helst, hörnpasseringar, skänkelvikningar, längningar. Allt.

Så när jag ridit klart LA:3ans travdel så travade jag av henne låg och rund. Struntade i att jobba galopp för hon var så klockren. Fina fina B. <3
 
Före passet.. lagomt taggad.


Efter passet.. nöjd och glad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0