Dressyrlektion

I förmiddags var jag och Bella iväg till klubben och red lektion för Gittan. Jag red först fram ca 30 min i alla gångarter, och idag hade vi ett betydligt bättre utgångsläge än sist. Jag skrittjobbade 15-20 minuter först, och försökte bara få henne att gå rakt på linjen. Hon vill gärna vingla runt och ha sig, så vi övade på att gå rakt fram helt enkelt. Och att få in halter med bibehållen rakriktning. Gick väl helt okej.
 
Sedan joggade vi igång, och som sagt hade vi ett bättre utgångsläge nu än senast, både jag och B hade smält det vi fick träna på sist, att vara lätt på yttertygel och rida mer med innerhjälper i höger varv t.e.x. Så det kändes bra.

Sedan galopperade vi, och hon var lugn, lite fyrtaktig dock. Men lät henne rulla lite innan det blev skrittpaus.

Idag bad jag om att få kolla på skritten, på längningarna eftersom dom slutat fungera på tävling. Så vi fick börja med att öka och minska skritten, vilket gick bra. Problemet är i höger varv, det blir grymt trippigt. Så jag fick träna på att släppa innertygeln i princip, och ha henne på ytter mer där. Det var väldigt tydligt att min högerhand hämmade hennes högra framben i skritten, så vi fick som sagt rida utan högerhand, lite överdrivet, tills B fattat vad vi ville.
 
Sedan fick jag rida övergångar mellan trav och skritt, och hitta en bra skritt direkt innan nästa travfattning. Efter lite tragglade fick vi till det bra. Fick prova länga henne snett igenom oxå, och ja.. det är klurigt som fasen. Vi fick till det mot slutet, men innan så blir hon väldigt trippig fram och vill inte riktigt slappna av. Hon går och gissar vad vi ska göra ungefär.

Sedan fick vi lägga oss på en volt och rida övergångarna skritt/trav i öppna, i höger varv. För att stretcha vänster yttersida. Det gick bra när jag väl fokuserade och fick till det. Men B surade på hon, hon tyckte det var väldigt jobbigt att behöva ta i med höger bak. ;-)

Sedan fick vi länga i trav, och det gick riktigt bra. Först lite springigt och jag hade för hög hand, när G bara kollade. Så vi fick tänka lite lägre hand och lite längre steg, och det blev kanonbra längningar.

Sedan gav vi oss för dagen, så inget galoppjobb. Vi ska ju tävla imorgon så vi ville inte köra slut på henne.
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Håller tummarna imorgon :) Lycka till!

2015-08-21 @ 21:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0