Dressyrlektion

Idag har jag och B ridit för Isabelle igen. Superkul! Jag lär mig många bra tips och trix av henne. Jag skrittade först fram själv, och B kändes väldigt lång i kroppen och lite stum i bettet. Jag red lite volter, serpentiner och la in halter tills hon kändes ok. Då la jag in bakdelsvändningar. Sedan kom Isabelle, och då bad jag henne kika på bakdelsvändningarna och se hur det ser ut. Dom åt höger var bra, men dom åt vänster var lite knepiga. Så det ska vi jobba vidare med. Vi gjorde några st, och jag fick några tips som jag ska tänka på till en början. Så får det komma lite av sig själv resten.
 
Sedan joggade vi igång. Och då tänkte jag upp med manken, i en låg och rundad form. Vi fick rida på, vad som kändes, ordentligt framåt. Inte springigare, men med mer energi. Jag hittade känslan hon försökte få fram. Jag har ju fått rida i lite "undertempo" i en rätt platt trav, men I tycker att hon hamnar på bogarna då och liksom bara blir låg i formen. Men jag skulle alltså rida henne i en låg, men rundad form och med mer energi. Det kändes väldigt bra!
 
Sedan in i galopp och jogga där oxå, samma tänk med formen. Började i högern, och där vill hon skjuta in rumpan hela tiden och inte ta stöd på ytter. Så där fick jag tänka öppna, och då blir B för samlad, så jag skulle rida i ett friskare tempo i det läget. Och jösses vad B tyckte det var jobbigt! Och jag med. Sedan fick vi gå in i förvänd, och tänka likadant där. Där kom jag åt henne mycket enklare för jag behövde göra mindre, eftersom staketet gjorde en del av jobbet. Hon bröt av några ggr, så vi kom verkligen åt henne där.
 
Samma i vänster galopp, och där gick det enklare på ett sätt, men på ett sätt inte. Hon var nog lite trött sen högergaloppen för jag fick kämpa för att hålla igång vänstern. Sen var det väldigt varmt ute oxå, och igår tog vi en nästan 2 timmar lång ritt, så det gjorde kanske sitt oxå. Men hon var trevlig iallafall.

Sedan fick jag rida igenom LA:3an som vi planerat att fokusera på. Fick rida igenom den helt utan att ta om något. Det gick bra och I var nöjd. Så vi behövde inte göra om något, men vi fick några tips iallafall.

Vi avslutade sedan med övergångar mellan trav och galopp. Här började B bli som "vanligt", lite springig efter galoppen. Men direkt då börjar jag bromsa och ratta för mycket, så då fick jag tänka som senast. Rid på framåt, sitt lugnt och stadigt med en lugn hand, så kommer hon in i det läget oxå. Det funkade verkligen GRYMT bra. Skillnaden var enorm, och det var bra för mig att få känna sådan markant skillnad, beroende på hur JAG  valde att tackla springandet. Tillslut sprang hon ingenting, utan blev riktigt riktigt fin. Fick knacka till henne en gång i varje varv när vi började med fattningarna, för hon tar dom för långsamt. Men hon tog resterande fattningar jättefint. På slutet red jag verkligen med magen, slutade hålla i munnen och knipa med benen, och då sa I att vi travade i den finaste trav hon sett oss i.

Och det var oxå bra för mig att höra, för fyfasen vad lat man är. Jag kommer ofta på mig själv att hålla ett stöd i munnen, och knipa med låren för att följa med i traven. Men när jag släpper munnen på henne och bara rider med sytrådar utan inverkan av hand, utan bara säte, och använder magmusklerna. Ja då jäklar blir hon trevlig. Jag ska bli i bättre form så att jag orkar rida bättre. 100 situps varje dag, och fortsättning av löpturerna. Jag har kommit igång med löpningen igen, så jag springer/joggar 2-3 gånger i veckan. Ska polle vara i toppform så behöver jag oxå det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0