Ridning x2

I f.m for jag iväg fort som attan till Granngården, för i fredags bestämde jag mig för att köpa en grimma jag sneglat på ett tag. En pistagegrön med beige foder. Jag var assugen på en HV Polo i samma färger, men den kostar 669:-. Och jag KAN bara inte tillåta mig att köpa en grimma för 700 spänn. Det är liksom way över gränsen. Så jag bestämde mig som sagt för att köpa den billigare på Granngården i samma färger. Så jag gick in på hemsidan, och då såg jag att dom hade satt ner hela den kollektionen på halva priset. Och igår hann jag inte in, så jag for som ett skott imorse (för den var helt slut på hemsidan), och fick mig en grimma. :-) Köpte även en flugluva och ett par handskar i samma färger.
 
 
 
Efter det for jag och red lilla Bullan. Hon fick ett joggingpass i skritt och trav längs grusvägarna, med fokus på en lugn och taktmässig skritt innan hon fick trava. Det gick väldigt bra! Hon håller även den trevliga taktmässiga traven allt längre bitar nu. Hon inser att hon inte behöver spänna sig och stressa upp sig för småsaker för då blir det skritt tills hon är lugn igen. Och jag stressar inte upp mig heller så hon känner liksom lugnet mer och mer. ;-) Är mycket nöjd med turen.
 
 
 
Sedan tog jag in Sopot för en ridtur. Han såg trött ut redan i hagen, och vi har riktigt varmt idag så det optimala hade ju varit att rida på kvällen. Men nu vart det såhär. ;-) Jag red honom samma sväng som B, men han var riktigt seg så jag fick verkligen jobba röven av mig för att få igång honom. Från början så fick jag variera mellan att han fick gå i sitt skrittempo, och sedan fick jag som jag ville. Så höll jag på då jag skrittade fram honom.
 
Sedan red jag en miljon övergångar mellan skritt och trav, med fokus på att han skulle svara direkt. Det gick helt okej. :-) La även in tempoväxlingar i traven för att få honom mer kvick.
 
Sedan på hemvägen fick han galoppera, han var fortf. seg så red på framåt ordentligt så han fick lite eget driv fram. Och då kändes det bra sedan när jag saktade av till trav, då hade han fått upp bjudningen. :-)

Har bara skrittat på honom en gång förut, så jag lär känna honom just nu.
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Söt! Passar henne :)

2015-08-24 @ 16:29:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0