Uteritt

Idag blev det ännu en uteritt, där jag fortsatte arbetet jag började med igår. Att hon ska vänta. Jag var lite sämre fokuserad idag men ändå helt ok, fick påminna mig själv att inte bli fast i handen idag.

Jag gjorde ju alltså som så att innan hon får trava elr galoppera så ska hon skritta taktmässigt och inte smygöka. Hon travade på väldigt trevligt! Hon "orkade" längre bitar idag i den traven.

Sedan när vi jobbat skritt/trav ett tag så kom vi in på en grusväg där jag planerat lite galopp, men hur mycket osv. berodde helt på hur hon skötte sig. Istället för att stå i lättsits så satt jag ner idag och hade kvar rumpan ordentligt i sadeln och slappnade av och red med magmusklerna. Hon tvärnitade några ggr för att bli rädd för några blompartier eller annat läskigt. Blandade in lite trav oxå. Gick fint. Hon började dock bli väldigt spänd här, så skrittbitarna tog allt längre tid innan hon väntade. Jag försöker bara vara lugn, konsekvent och stilla. Inte be om flera saker, utan be om en sak - och låta den ta sin tid, för den ska gå igenom innan jag ber om nästa.

På hemvägen hittade hon kanonfin galopp! Jag hittade den känslan som Ingela guidade mig till, när B galopperar med höjd rygg, sänkt nacke och jag verkligen känner hur jag sitter och rullar på hennes ryggmuskler. Hittade känslan i båda galoppera. Det är ju ett enormt framsteg, på en uteritt liksom.

Jag hade ju bestämt mig för att inte ha så mycket krav på uteritterna, men detta sätt känns som ett väldigt bra sätt eftersom jag inte kräver nån form i sig, jag bara kräver takten. Att hon ska röra sig avspänt i kroppen, och då hamnar hon i form och blir väldigt trevlig när jag får henne i rätt takt.

Hon har ju ändå varit otroligt spänd hela våren/sommaren och det fortsätter, att hon inte kan slappna av alls. Våra kravlösa uteritter med galopp t.ex, då vill ju jag att hon slappnar av även fast hon får bestämma en del själv. Men nu har det varit att hon tvärnitat var 10m och är på helspänn och beredd att slå på en tvärnit för att det kan komma något farligt runt varje hörn. Och det är ju inte kul för varken henne eller mig. Så jag provar nånting nytt helt enkelt och se om jag kan få henne till ro, även om det innebär att det ställs krav. Så länge hon inte blir frustrerad så att det går över gränsen för henne. :-)


 

Kommentarer
Postat av: Maria Larsson

Låter som en bra plan! :)

2015-08-15 @ 21:49:36
URL: http://allamarsvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0