Dressyr

Imorse runt halv 9 red jag lite dressyr på Bella på planen. Jag hade avslappning i fokus, skritt främst. Att den skulle funka bra. Det gjorde den! Jag red först fram två varv på travbanan, och sedan skrittade jag på planen ett tag innan jag tog tyglarna. Då fick hon börja med det vanliga att ställa sig åt det håll jag ber om, och detta gick mycket snabbt idag. Bara jag tar tyglarna nu så är hon i eftergift efter en kort stund. I vänster varv var hon jättebra, jag la in halter och hon var jätteduktig där. Stannade för sätet direkt. Mycket bra. :-) I höger varv var hon lite motsträvigare så jag fick verkligen tänka på att rida in innerbak mot yttertygeln så att hon inte kan köra ut vänsterbogen. Det funkar väldigt bra att rida enligt det tänket.
 
Därefter la jag in travjobb, hon var fin. På ena kortsidan gjorde jag en övergång till skritt, och på andra kortsidan en volt. På långsidorna försökte jag bara bibehålla en bra form även då hon rakriktas. Övergången var jättebra, hon kom in i en bra skritt ganska fort efter avsaktningen. Därifrån fick hon fatta trav. Hon blev fin i voltarbetet oxå.
 
Sedan la jag mig på en stor 8-volt över hela planen, där jag red galoppfattning med avsaktning till skritt på medellinjen. Här taggade hon till och blev lite svårare att kommunicera med. Men, jag ska inte vara för hård. Jämfört med förr så är detta JÄTTEBRA. Egentligen. Bara att nu har mina krav ökat då jag blivit bortskämd med att det bara går bättre och bättre. Själva avsaktingarna var inte så bra, men det var för att jag inte red ihop henne ordentligt och RED i övergången. Jag var lite slapp idag, även i traven. Men de två sista avsaktningarna från galopp till skritt blev ganska bra, för där red jag henne ordentligt. I själva skritten emellanåt blev hon som sagt taggad, spänd och därmed stretig. Fick vara övertydlig och gå tillbaka till Basic, att hon bara ska ställa sig inåt och gå längs spåret. Men det funkade rätt bra ändå, som sagt, men det kunde ta något varv ibland. Och ibland gick det ganska fort.
 
Travade sedan av henne, men hon var inte så rolig då. Hon var fortf. svår att nå efter galoppjobbet, så hon bara älgade på liksom. Red volter för att få loss henne och få henne kliva in med innerbak till yttertygeln istället för att försvara sig med att skjuta ut bogen, och då mot slutet blev det ganska okej. Och då avslutade vi.
 
Men detta var ett pass för hennes huvud. Inte på något sätt ansträngande för kroppen, inge styrketräning alls. Bara hjärngympa. Att vara lugn, avspänd och förstå att man kan skritta lungt, även efter trav/galopp. När jag än ber om skritt, ska det vara en bra skritt.
 
 Gällande benet var det ganska tjockt imorse, och inte så varmt som igår. Men det blev mycket bättre efter ridpasset. Så jag ska dit ikväll och linda henne så hon inte sväller under natten då hon är stilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0