Dressyr på världens finaste tjej!

Ja, som rubriken lyder. Det är typ allt som behövs sägas. ;-) Men jag ska ta och förklara i detalj iallafall...
 
Började skrittjobba henne, och hon kändes tråkig, lite stum i munnen och ja... Inte så lovande. Men jag red på tills hon kom loss och kändes fin. Provade ett par bakdelsvändningar som gick suveränt. Sedan joggade jag igång en jättefin taktmässig tjej! Det märks verkligen att hon tagit åt sig av att vi nu rider i en lugnare takt där hon får lov att bära sig lite mer, istället för att springa. Men nu behöver jag typ inte påminna henne alls, hon tjuvökar inte alls så mycket som förut. Dvs innan två-dagarsträningen och två-veckors vilan.
 
Sedan joggade jag igång i galopp. Rund och låg. Hon var riktigt fin! Även här har hon kommit på grejen. Hon gillar att stretcha sådär.
 
Sedan travjobbade jag lite, lite allt möjligt. Lite volter, skänkelvikningar, serpentiner, övergångar. Hon kändes väldigt trevlig, det gick typ att göra vad som helst. Provade några öppnor oxå, och jag tror dom var helt okej. Fattade sedan galopp, direkt från trav, och hon satte fattningen. Alla fattningar idag satte hon, och i princip var hon med på alla övergångar upp till trav. Direkt. Hon är så duktig nu med att lyssna direkt på hjälpen. 
 
Som sagt så fattade jag galopp, och så gick jag ganska omgående in i förvänd galopp. Och ja, hon var riktigt fin. Har liksom inga ord. Hon kändes så mjuk och stadig. Tappar takten något språng där jag slutar rida, men annars är hon rätt självgående nu och bär sig riktigt trevligt i den förvända. Det har hänt grejjer med den.
 
Gjorde sedan ett enkelt byte och fattade höger galopp, vilket hon gjorde kanonbra utan stress. I höger förvänd var hon oxå väldigt fin! Hon bröt av en gång, men vi fattade bara ny vid tillfälle. Provade lite volter, och att ställa henne från galoppsidan för att stretcha lite, och hon kämpade på fint.
 
Ja, sedan travade jag av henne och hon var väldigt nöjd. Saktade av till skritt ganska omgående och då hoppade jag av.

Detta pass var riktigt kul! Det kändes som om jag hittade en bra ridning, och Bella var bara för trevlig. :-) Min fina lilla rödpuppa. Och vad hon snappat åt sig av I-träningen dedär två dagarna. Detta var ju första seriösa dressyrpasset sedan dom två träningarna, och B beter sig som om vi aldrig gjort annat.
 
Det jag tänker på då är alltså:

* Hon håller nu en lugnare takt samt smygökar nästan ingenting
* Hon förstår nu dehär med att stretcha ut överlinjen när vi rider fram, och rundar sig mer än gärna spec. i galopp
* Skänkelvikningarna har vi fått mycket bättre koll på nu, dehär med mycket vs. lite tvärning
* Övergångarna, med fokus på igångsättningarna, är mycket bättre. Hon är kvick och lyssnar i princip direkt..
 
Hon är så grym min häst. Hon suger åt sig av all träning som en svamp alltså. Det är sån stor skillnad att man inte kan tro att det kan ske av två träningarna. Två. Och sedan vila två veckor på det. Och sen kan hon allting som ingenting. Finaste lilla Bellson.
 
 
 FOTO: Melina Jäderblom
Hon fotade mig först, och sedan fotade jag henne och Sopot. :-D

Kommentarer
Postat av: Ebba Carlström - nouw.com/allafyrahovar

Riktigt fina bilder,roligt med pass som sådan här.När man ändå få kämpa lite :)

Svar: Tack! Ja dom passen kan man leva på länge =)
Josefine Fred

2015-07-22 @ 22:47:31
Postat av: Rebecca

Underbara bilder!
Hon ser mkt trevlig ut, det är ju sådana pass som sporrar till att träna och fortsätta som en tok med ;)

Svar: Tack :D Ja eller hur!
Josefine Fred

2015-07-23 @ 17:55:09
URL: http://www.rebeccaskold.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0